Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Vona Gábor: ˝Orbán egy kiváló Ceausescu-tanítvány˝

A Jobbik elnöke szerint a világban, Európában és Magyarországon zajló folyamatoknak csúnya vége lesz, amely ellen a kormány nem tudja megvédeni az embereket.
A Jobbik elnöke szerint a világban, Európában és Magyarországon zajló folyamatoknak "csúnya vége lesz", amely ellen a kormány nem tudja megvédeni az embereket, ezért hamarosan a Jobbiknak Horthy Miklóshoz hasonlóan minden településre be kell vonulnia és meg kell majd védenie az embereket - jelentette ki Vona Gábor szerdán este a Horthy Miklós budapesti bevonulásának évfordulóján tartott megemlékezésen.

Az ellenzéki pártelnök kiemelte: ha a magyar államadósságot és a magyar emberek saját adósságait összeadjuk, akkor Magyarország "nincs messze" Görögországtól.

Vona Gábor emlékeztetett rá, hogy a Magyar Nemzeti Bank szerdai tájékoztatása szerint újra 82 százalék a magyar államadósság, pedig a kormány az elmúlt másfél évben minden megszorító intézkedését az adósság csökkentésével indokolta. Vona Gábor szerint Orbán Viktor egy "kiváló Ceausescu-tanítvány", hiszen a magyar miniszterelnök is az államadósság minden áron történő csökkentéséért dolgozik az emberek boldogulásának segítése helyett.

A Jobbik elnöke leszögezte: az államadósság visszafizethetetlen és újra kell tárgyalni. Az ellenzéki politikus bírálta a kormányt, amiért tönkreteszi az egészségügyet, falurombolást folytat, elkobozza az önkormányzatok vagyonát, az oktatásban pedig "Hoffmann Rózsa ugyanazt a liberális programot hajtja végre, mint amit Magyar Bálint akart," vagyis képmutató és hazug politikát folytat. Vona Gábor a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőit "10 nyomorultnak" nevezte, akiknek "a börtönben kellene frakciót alapítaniuk, nem az Országgyűlésben". Magyarország Horthy Miklós-által vezetett korszakát "gyönyörű korszaknak", Károlyi Mihályt pedig egy "olcsó, ócska történelmi szélhámosnak, a 20. századi Magyarország antikrisztusának" nevezte a néhány száz fős hallgatóság előtt.

A rendezvényen felszólalt Novák Előd a Jobbik alelnöke is, aki elmondta: követelik, hogy a Bartók Béla utat nevezzék át Horthy Miklós útra. Az ellenzéki politikus bejelentette azt is, hogy december 2-án a budapesti amerikai nagykövetség előtt tartanak demonstrációt, amellyel "kiállnak az iráni emberekért" és "tiltakoznak az ellen, hogy Amerika a világ csendőreként újabb háborút tervez, ezúttal Irán ellen." Staudt Gábor a Jobbik budapesti elnöke arról beszélt: a Jobbik modern radikalizmust épít, nem öncélút.

A politikus a Jobbik sikerének nevezte, hogy a Fővárosi Közgyűlés a Jobbik kezdeményezésére szerdán elfogadta azt a javaslatot, amely lekapcsolja a Kossuth Lajos téri Károlyi Mihály szobor díszkivilágítását. Hozzátette: szerinte a köztársaságok Magyarország fogyó, hanyatló korszakai Magyarországnak, mert nem az számít, hogy mi az államforma, hanem, hogy kik vezetik az országot. Staudt Gábor elmondta azt is: fel fogják emelni a hangjukat az "új országhódítók ellen". A korábban a Wallis cégcsoportnál dolgozó Fürjes Balázs kormánymegbízotti kinevezésével kapcsolatban a jobbikos politikus úgy fogalmazott: "az Orbán-kormány is a Wallis gordonkáján játszik."

Olvasóink írták

 • 11. machers 2011. november 18. 18:47
  „8. rommel 2011.11.17. 20:23
  Erwin!
  Mi ez a pálfordulás?
  Mi ez a komcsi propagandaszöveg? Működnek a régi reflexek?”
 • 10. gjozsi88 2011. november 18. 10:34
  „rommel!

  "A KAPITALISTA VILÁGOD HALDOKLIK !"

  Nem tünt fel, hogy ez volt a szocializmus legfontosabb eszméje.........már akkor haldoklott a kapitalizmus!
  Persze nem veszed észre, hogy szajkózod a Kádári propagandát és közben bőszen kommunistázol!
  Tájékoztatlak, hogy a nehézségek, korrekciók ellenére a kapitalizmus él.....a szocializmus már 20 éve halott!

  Hibák kijavítására javaslatot a Matolcsy terjesztette be.......bár az IMF még nem tud róla!
  Visszatérünk az IMF-hez!
  Ugyanis a szabadságharc MEGBUKOTT!
  Előre szóltunk, hogy nem fog menni........megcsinálták!

  Mert ugye más hibára nehéz gondolni akkor, mikor a sokszor felvetett adósságot a szocik 175 bázison finanszirozták piacról növekvő gazdaság, csökkenő infláció és hiány mellett ,növekvő reálbéreken, ugy hogy volt egy 3000 milliárd magánpénztári vagyon!
  Hát ezt sikerült tönkrevágni!
  A 3000 milliárd felélése mellett mégis nőtt a hiány 1500 milliárdot, 600 bázis felett finanszirozták az országot, nő az infláció, gyengül a forint,csökken a gazdaság,csökkennek a reálbérek......a szocik adóit emelik, kiadásait forrásait csökkentik!
  Miről beszélsz??????”
 • 9. SC 2011. november 18. 07:50
  „"szóval súlyos a bal karom." Ez nagyon gyermeteg lett,pancser:-)
  :-))) Hahahaha:-)))”
 • 8. rommel 2011. november 17. 20:23
  „józsi
  A KAPITALISTA VILÁGOD HALDOKLIK !
  VALAMI ÖTLETET VÁRNÁK TŐLED IS , DE TE INKÁBB A NEO-CON KAPITALIZMUS
  VÉDŐBESZÉDÉT TARTOD MEG AZ UTOLSÓ KENET HELYETT !!!
  ÉN SZEMÉLYESEN VALAMIFÉLE BEISMERÉST VÁRNÁK TŐLED !
  MONDJUK A HIBÁK KIJAVITÁSÁVAL KAPCSOLATBAN ?!”
 • 7. pancser 2011. november 17. 18:13
  „Minek nevezzelek Vona Gábor? Aminek gondollak azt nem írom le nem tűri sem a nyomdafestéket sem a moderálást, ugyancsak ez a helyzet a bevonulásuk ügyével. a Parlamentben is be kéne vitetni a moderálást, aki nem tartja be a szabályokat vezessék ki!
  Szóval Bartók Bélát bántani már még sem hagyjuk, aki ezt teszi ...... szóval súlyos a bal karom. Ezt már nem lehet az eszükhöz érteni!”
 • 6. gjozsi88 2011. november 17. 14:38
  „Azért kicsit komikus egy olyan párt szájából "Ceausescu"-ni, akinek szintén az adóssággal van a legnagyobb baja!
  A románoknak sem volt akkor, .......érdekes a Jobbik is az adósságot tartja legfőbb veszélynek, holott a vezető gazdaságok adóssága a legnagyobb és ennek ellenére működik a gazdaságuk és képes finanszirozni AAA minősítésben!
  Persze nem szabad elvárni a Jobbiktól ,hogy képes legyen eligazodni a modernb világ útvesztőiben.........igen tudjuk a kapitalizmus, piac gazdaság már 60 évvel ezelött haldoklott!
  Jelentem, kisebb-nagyobb problémák ellenére még mindig működik........a szocializmus már rég megbukott!
  A magánosítást ellenző politikájával a szocializmust élteti, ahogy a Jobbik nem ismeri a piacgazdaság törvényeit sem, mert kárhoztatja a tőkeerőt és nem azt szeretné, hogy a magyar váljon tőke erőssé, hanem az itt működő tőke erőt szeretné a magyar szintjére rántani!
  Hát igen......!
  Ez anti piacgazdaság, anti kapitalizmus........szocializmus visszaálmodása!
  Csak miért kommunistáznak?????”
 • 5. gjozsi88 2011. november 17. 13:48
  „A baj az, hogy a fidesz a szabadságharcával, mely jól láthatóan leverésre van ítélve ,a Jobbik által kritizált eredményt hozta........!
  A Jobbik ezt a szabadságharcot fokozná......azaz a saját maga által kritizált intézkedéseket erősítené, lásd: a bankok elleni további harc, az unióval való harc, multikkal történő harc fokozása, miközben látjuk, hogy a Fidesz által végrehajtott gyengébb verzió sem életképes!
  Mitől lenne a most kritizált eredményekhez képest a mostani romló tendenciával ellentétes a hatás, ha most kritizált intézkedéseket fokozná!
  Azaz ha gyorsabban haladna tovább a fidesz által képviselt úton, azaz gázt ad........kormány irányváltás helyett.....az nem jelenti, hogy más irányba fogunk haladni, csak azt elöbb érünk a falhoz!
  Mivel gyorsítottunk, nagyobb lesz a becsapodás okozta kár!”
 • 4. fortuna54 2011. november 17. 10:46
  „Kivel akar tárgyalni Vona Gábor?Ezt a buta dumát végig sem halgatná senki,nem hogy valaki szóban is állna vele.Lehet kilépni az unióbol,de mielött még nincs euró .Akkor aztán jönne Vona ur paradicsomi kánaánja. Novák bajtársnak pedig ajánlanám a Bartok B.utat,ezentul Piszkos Fred utnak nevezzük.Azt azért nem ajánlanám,hogy kivont kardal elfoglalják az amerikai követség épületét.További szép álmokat.”
 • 3. kerteszb 2011. november 17. 08:48
  „Nem semmi, Caligula kritizálja Nérót. :)) :-(”
 • 2. Oreg35 2011. november 16. 20:42
  „Mi bajuk van ezeknek Bartók Bélával? Ki érti ezt az agyament ötletet?”
 • 1. Madarász 2011. november 16. 20:00
  „:))) Kár, hogy igaz... :(((”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány: Orbán belebukik, ha nem változtat gazdaságpolitikáján

Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktornak menesztenie kell Matolcsy Györgyöt és változtatnia kell… Tovább olvasom