Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Vona Gábor miniszterelnök-jelölti vitát szeretne Orbán Viktorral

"Tudnak-e olyan európai országot mondani, ahol a választások előtt nincs miniszterelnök-jelölti vita?" - írta nyílt levelében Vona Gábor.

Mint ismeretes Vona Gábor többször is jelezte Orbán Viktor felé, hogy készen áll a miniszterelnök-jelölti vitára. Nyílt levélben hívta ki a jelenlegi kormányfőt, hogy ütköztessék programpontjaikat, érveiket a kamerák előtt. Egy egyenlő, őszinte és tisztességes vita lefolytatása demokráciában alapelvárás.

Amikor Vona Gábor felteszi azt a kérdést, hogy "tudnak-e olyan európai országot mondani nekem az emberek, ahol a választások előtt nincs miniszterelnök-jelölti vita?", akkor az emberek csak ingatják a fejüket. Ilyen országról – Magyarországon kívül – senki nem tud. Ezért törvénybe kellene foglalni, hogy kötelező legyen.

Sokan kérdezik, miért a Jobbik jelöltjével kellene vitáznia és miért nem a baloldali tömörülésből valakivel? Szinte világos, hogy a korrupció mocsarába süllyedt baloldallal nem lehet és nem is érdemes érdemi vitát folytatni, hiszen még azt sem lehet tudni, ki a vezetője ennek az összefogásnak: Talán Gyurcsány? Bajnai? Vagy Mesterházy?

A Jobbik esetében viszont nem merülnek fel ilyen problémák, a Jobbik programja nyilvános – ellenben például a Fidesszel – és egyértelműen Vona Gábor a miniszterelnök-jelöltje, aki a Medián legfrissebb felmérése szerint egyértelműen a legnépszerűbb ellenzéki politikus, a magyar választópolgárok 33%-a szimpatizál vele.

A Jobbik arra szólítja fel Orbán Viktor kormányfőt, hogy ne hátráljon meg a Vona Gáborral való miniszterelnök-jelölti vita elől!

Hozzátenném még, hogy Vona Gábor nemcsak a miniszterelnök-jelölti vitát vállalja, hanem azt is, hogy egyénileg indul választókerületében, így nem tér ki az elől, hogy róla személyesen is véleményt mondjanak a választópolgárok.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor Szaúd-Arábiába utazik

A kormányfő részt vesz a II. Magyar-Arab Gazdasági Fórumon, valamint megbeszélést folytat a szaúdi… Tovább olvasom