Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Vona Gábor: a Magyar Gárda nélkül a Jobbik nem lenne parlamenti párt

Vona Gábor szerint a nemzeti oldal elé húzott "betonfalat" a Magyar Gárda törte át, e nélkül a Jobbik csak egy egyszázalékos, parlamenten kívüli párt lenne.
Az ellenzéki párt elnöke szombaton a budapesti Erzsébet téren tartott gárdarendezvényen azt mondta, a Jobbik nemcsak hálával, hanem felelősséggel is tartozik a Magyar Gárdának. Hozzátette: soha annyi támadás nem ért a rendszerváltás óta magyarországi szervezetet, mint a Magyar Gárdát, holott annak tagjai sosem sértettek törvényt.

A téren a 3 évvel ezelőtti rendőri akcióra emlékezve, amelynek során a betiltott Magyar Gárda számos tagját elvezették a rendőrök, néhány százan - köztük körülbelül száz, gárdaegyenruhába öltözött aktivista - hallgatta a pártelnök beszédét.

Vona Gábor álláspontja szerint egyértelművé vált, hogy mostanra teljesen ellehetetlenült a cigány-magyar együttélés. Úgy vélte, a cigányság számára nem cél sem az integráció, sem az asszimiláció.

A Jobbik elnökének véleménye szerint a gárda a magyar társadalom immunreakciója volt a reményvesztettségre.

A pártelnök emlékeztetett a kettős állampolgárságról szóló népszavazásra, az őszödi beszédre, valamint az '56-os forradalom 50. évfordulóján történt rendőri túlkapásokra, amelyek során "ismét magyarokat vertek Budapest utcáin".

Vona Gábor bírálta az Európai Uniót, amely megfogalmazása szerint "a nemzet kivéreztetését szánta nekünk". Közölte, "a franciák, az angolok, a németek a munkánk gyümölcsét akarják elvenni". Hozzátette, hogy az uniós csatlakozással újrakezdődtek "a magyarellenes gyűlölettel fűtött cselekmények" a szomszédos országokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízezernél is többen küzdötték le a Balaton-átúszás távját - fotók

A Balaton-átúszás történetében most fordult elő másodszor, hogy tízezernél is többen teljesítették a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 kilométeres távot. Tovább olvasom