Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Volver

Madrid, napjaink. Raimunda egy fiatal, keményen dolgozó és igen vonzó édesanya, aki munkanélküli férjével neveli serdülőkorban lévő lányukat. A család anyagi helyzete nagyon ingatag, így Raimunda kénytelen több műszakban is munkát vállalni. Nagyon erős nő, egy született harcos, ugyanakkor érzelmileg nagyon is törékeny. Gyermekkora óta egy rettenetes titkot őrizget.
rendező: Pedro Almodóvar

forgatókönyvíró: Pedro Almodóvar
operatőr: José Luis Alcaine
zene: Alberto Iglesias
producer: Esther García

szereplő(k):
Penélope Cruz (Raimunda)
Lola Duenas (Sole)
Carmen Maura (Abuela Irene)
Yohana Cobo (Paula)
Blanca Portillo (Agustina)
Chus Lampreave (Tía Paula)
Leandro Rivera (Auxiliar)

A film sztorija

Raimunda egy fiatal, keményen dolgozó és igen vonzó édesanya, aki munkanélküli férjével neveli serdülőkorban lévő lányukat. Nővére, Sole viszont igen félénk nő, aki egy illegális fodrászszalonban keresi kenyerét. A férje faképnél hagyta és lelépett egyik ügyfelével. Sole azóta egyedül él. Egy tavaszi vasárnapon Sole felhívja Raimundát, hogy tájékoztassa őt Paula nénikéjük haláláról. Raimunda nagyon szerette nénikéjét, mégsem tud ott lenni a temetésen. Sole egyedül tér vissza szülővárosába, ahol a szomszédok közlik, édesanyja visszatért a túlvilágról, hogy Paula nénikéjének gondját viselje betegeskedő éveiben. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Vörös Adél

"A történet igazából szappanoperai blődli. Nők, akik férfiak árnyékából lépnek elő, akik összetartanak és mindenre képesek. Ám Almodovar nem fél a giccstől: színei ragyognak, párbeszédei pörögnek, a hangulat pedig a paródiától a melodrámáig merészen széles skálán váltakozik jelenetről jelenetre. És ezek a nők meg tényleg bármire képesek - főleg, ha éjszaka
egy jó mély gödröt kell ásni egy jókora jégszekrénynek... Ahogy halad előre a történet, úgy penget a rendező egyre inkább érzelmes húrokat, ám olyan finoman csinálja, hogy egy pillanatra sem lepődünk meg, amikor a film kétharmadánál Penelope Cruz sírós dalra fakad a tornácon, azaz annak spanyol megfelelőjén. Olyan jó ízléssel formálja történetét, hogy meg is feledkezünk róla, valójában mennyire borzalmasan is hangozna ez szóban elmesélve."
A teljes cikk

mozinet.hu - Balász Áron
"A játékmester nem hazudtolja meg önmagát, habár itt senki nem akar magatehetetlen kómában fekvő szépséggel összeházasodni, nem lesz állapotos, sőt igazából férfiember is csak mutatóban (például vérbe fagyva), ha akad. Az erőszakoskodó "családfő" karaktere ilyen, ha akarom, arctalan és jellemtelen vágóhídi sintéráru, ha akarom, szőnyeg alá söpört, mellőzött, ostoba nímand. Kárpótlásul a szebbik nem majd' összes korosztálya, típusa és alkata képviselteti magát."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint sport

Nehéz lenne egyetlen jelzővel illetni mindazt, amit a taoista tai csi jelent. Több mint sport és nem… Tovább olvasom