Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 18°C | 23°C Még több cikk.

Volt vezetői miatt adósodott el az SZDSZ

A 1,22 milliárdos adóssághoz vezető ingatlanvásárlásokat főként Kóka János, kisebb részben pedig Fodor Gábor hagyta jóvá.
A Magyar Nemzet csütörtöki számában megjelent írásában idézi Kóka János, az SZDSZ volt elnökének korábbi válaszát, eszerint nagyon kevés emléke van a hitelfelvétel részleteiről, illetve - a lap szerint - Fodor Gáborsem kívánt elszámolni a nyilvánosságnak, és megmagyarázni, miért hárul vélhetően több mint egymilliárd forint az adófizetőkre a liberálisok tevékenységének köszönhetően.

A feltehetően az adófizetőkre háruló SZDSZ-tartozás legjelentősebb részét a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által állami kezességvállalással nyújtott kölcsön adja, amit Kóka János elnöksége idején igényelt a párt, és kiderült, hogy nemcsak a hiteligénylés fűződik az elnökségéhez, hanem - a lap információja szerint -, az MFB kölcsönéből vásárolt 24 ingatlanból 21 esetben Kóka János volt az aláíró, a maradék 3 ingatlan megvásárlását pedig Fodor Gábor hagyta jóvá.

A lap megkereste a fejlesztési bankot Magyar Bálint volt SZDSZ elnök kijelentésével kapcsolatban, ahol arról érdeklődtek, valóban nem engedi-e értékesíteni az érintett ingatlanokat.

Az MFB válaszában azt írta: a fedezetet jelentő ingatlanjelzálog nem jelent tulajdonátszállást még a főkötelezett nem teljesítése esetében sem, egy kölcsönszerződés alapján a jogosult - ez esetben az MFB - a jogszabályi keretek között járhat el, és egyelőre a bank nincs abban a helyzetben, hogy megkezdje az ingatlanok értékesítését - számolt be a Magyar Nemzet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rogán kritikája nem befolyásolta az Eva R. elleni eljárást

˝Más hatalmi ágak képviselői nem fogalmazhatnak meg nem jogerős bírósági döntésekkel szemben… Tovább olvasom