Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Volt, ahol nőtt a véradók száma

A Vöröskeresztnél Kapuváron az első félévben is sikeresek voltak a véradások, eredményes gyűjtőakciókat szerveztek, s a fiatalok körében is egyre népszerűbb a szervezet.
Takácsné Szakács Ilona, a Magyar Vöröskereszt kapuvári területi vezetője értékelte a minap a szervezet idei első félévi munkáját. Elmondta: az ifjúsági egészségnevelő programjuk februárban zárult, ebben több iskolából vettek részt a fiatalok. Az ifjakra a Vöröskereszt a véradó tevékenységének szervezése során is számít, hiszen a gyerekek részt vesznek a véradómeghívók kézbesítésében, a plakátok ragasztásában és népszerűsítik a véradást családtagjaik és ismerőseik körében is.
A Vöröskereszt kiemelt feladata ebben az évben is a véradások szervezése volt, amit sikerült a terveknek megfelelően teljesíteniük. Az elmúlt években Himodon és Hövejen emelkedett a véradók száma, s örömteli, hogy egyre több fiatal választja a segítés e módját.
Minden évben támogatják az egészségkárosodott gyermekek táborozását. Idén két rászoruló nyaralását tudták biztosítani. Ehhez májusi gyűjtőmunkájuk, valamint az iskolákban meghirdetett „Egy gombóc fagyi ára a beteg gyermekekért” akciójuk is hozzájárult. Emellett a helyi vállalkozók és vállalatok is támogatták e programot.
Anyagi helyzetük erősítéséért szerveznek most már évek óta munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyamokat. Ez a munkaadóknak is előnyös, hiszen szakképzett elsősegélynyújtó munkatársak dolgoznak majd a vállalatoknál. Takácsné hozzátette: néhány hónapja megszűnt a jól működő mentori tevékenységük, ám az elmúlt évek munkája során megismert rászorulókat ezentúl is felkeresik a szervezet tagjai. Továbbra is gyűjtik a ruhákat, amiket szétosztanak a rászorulók között, s jól működik az iskolai Vöröskeresztes mozgalom is a tanárelnökök segítségével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítünk a Presztízs díjas pályázatok megírásában

Egy héttel ezelőtt jelent meg a Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó pályázati felhívása a 2006-os… Tovább olvasom