Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Völner Pál: folyamatosan halad a közösségi közlekedés átalakítása

Folyamatosan halad a közösségi közlekedés átalakítása - jelentette ki Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára az MTI érdeklődésére.
Emlékeztetett arra, hogy a közösségi közlekedés kapacitásának racionalizálása már korábban megtörtént, jelenleg a cégek átszervezése zajlik több lépcsőben.

A programban a Volán-társaságok regionalizálása, a vasútnál a pályavasút és a személyszállítás elkülönítése is szerepel - mutatott rá az államtitkár, hangsúlyozva: a megörökölt adósságállomány és annak kezelése többletfeladatot jelent. Várhatóan január elejére alakul ki az új struktúra, amely mentén továbbműködnek a cégek - tette hozzá.

A közösségi közlekedés átalakítása során a versenyképesebb utazási tarifákban is érvényesíteni kívánják a vasút előnyét. Az első módosítások már szeptember 1-jétől hatályba léptek. További nagy feladat az utazási kedvezmények felülvizsgálata, ennek az előkészítése többnyire megtörtént. A kedvezményrendszer átalakítása a valutaalappal történő tárgyalások részét képezi, ezért ennek függvényében döntés várhatóan majd az ősszel születik - fejtette ki Völner Pál.

A Nemzetközi Valutaalappal történő tárgyalásokon a magyar kormány az utazási kedvezményeknél azt szeretné elérni, hogy az ágazat szempontjai érvényesüljenek, a sok évtizeddel ezelőtt kialakult és megörökölt helyzetben ne legyenek drasztikus változások, hiszen a magyar társadalom teherviselő-képességét mindenképpen figyelembe kell venni a szabályozás kialakításánál - mondta az államtitkár.

Olvasóink írták

 • 4. Dwatson 2012. szeptember 02. 13:24
  „Ez a kormány azért alakít át mindent,hogy az emberek lássák a változásokat! Nem számít mennyibe kerül,jobb lesz-e vagy rosszabb,változtatni kell mindent mindenáron! Új Alkotmány,új Munka Törvénykönyve,új betegellátási rendszer,magán helyett állami nyugdíj,visszaállamosít,új oktatási rendszer,új KRESZ,új büntetési tételek,Új rendszám,új adórendszer,de még a belvárosok forgalmát is megfordítják,és lehetne folytatni.
  Az orbáni megszorításokat azzal magyarázták hogy még mindig jobb,mint amit az IMF kérne,erre most jönnek az IMF által kértek is,ezek szerint hiába való volt az eddigi 26 adónem megszavazása?

  Az utazási kedvezmények megnyirbálása utaslétszám csökkenéshez vezet,az pedig járatritkítást von maga után,ami a szolgáltatási színvonal csökkenését eredményezi,emiatt megint kevesebb lesz az utas,ez egy ördögi kör.Jó példa a szemétszállítás,a családiházas területeken 350 %-al emelte a GYőR-SZOL az árakat,és ennek ellenére kevesebb lett a bevétele.”
 • 3. dödike 2012. szeptember 02. 12:04
  „Én sehol nem támogatom a teljesen ingyen utazókat.Nem igaz hogy akár jelképes összeggel is, ne tudnának hozzájárulni az utazáshoz.”
 • 2. Mankapunka 2012. szeptember 02. 11:34
  „Nem fejlesztik,csak átalakítják.”
 • 1. Goldman 2012. szeptember 02. 08:55
  „Pedig lehetnének drasztikus változások. Miért kell a dolgozó embereknek az adójából támogatni az ingyen utazókat, hogy 5 ft-al olcsóbban vegyék meg a répát?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az NGM elektronikus továbbképzési rendszert vezetne be a könyvelőknél

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint is időszerű a könyvelők továbbképzési rendszerének… Tovább olvasom