Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Volán: 300 milliós többletköltség

Folytatás az 1. oldalról.

– A drága gázolaj miatt jelentősen, 280–300 millió forinttal nőnek a költségeink az elmúlt évhez viszonyítva, míg az üzleti tervünkhöz viszonyítva mintegy 150 millió forintról van szó – folytatta Pócza Mihály vezérigazgató.

Nem tudni, miből pótolják

– Egyelőre még nem tudni, hogy a veszteséget miből pótoljuk. Az érintett önkormányzatokhoz és a szaktárcához már eljuttattuk a féléves üzleti jelentésünket, amelyben jeleztük a veszteséget. Az ő döntésük a mérvadó, hiszen mi az állammal és az önkormányzatokkal kötött szolgáltatási szerződés alapján végezzük a feladatokat, önhatalmúan nem dönthetünk a szerződésmódosításról.

Áremelés vagy járatritkítás?

A vezérigazgató elmondta, az önkormányzatok, illetve a helyközi közlekedést illetően a gazdasági tárca dönt majd arról, hogy menetjegy-áremelésre, járatritkításra vagy valamilyen támogatás folyósítására kerül-e sor. Pócza Mihály elmondta még, hogy a tárgyalások ezután kezdődnek majd meg, így sem a várható áremelések mértékéről, sem a kompenzáció mértékéről nem tudott tájékoztatást adni.

Kevesebb új busz

– Az biztos, hogy buszpályaudvarok felújítására és a járműpark korszerűsítésére nem tudunk annyit költeni, mint amennyit terveztünk – tette hozzá a vezérigazgató. – Jelenleg a vállalat mintegy 450 járművel rendelkezik, ennek majdnem tíz százalékát, mintegy 40 buszt cseréltünk volna újabbra. A veszteség miatt azonban kevesebb, mint 20 autóbuszt tudunk csak korszerűbbel kiváltani. Azokat a járműveket, amelyek még használhatók, nem fogjuk kicserélni. Ez azonban semmiképpen nem megy majd a biztonság rovására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hagyományőrző lakodalom

Háromnapos lakodalmi vigasságot rendeztek a hétvégén Fertőhomokon. A lakodalomról film is készült,… Tovább olvasom