Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

Voksolásra szólítják fel a vajdasági magyarokat

"A vajdasági kettős állampolgárok számára nagy elégtétel, hogy kilencven év után először mi is részt vehetünk magyarországi választásokon".
Az április 6-i magyarországi választásokon való részvételre szólítja fel a magyar állampolgársággal rendelkező vajdaságiakat hat délvidéki magyar civil szervezet.

Az MTI belgrádi tudósítójához hétfőn eljuttatott közleményükben úgy fogalmaztak: "a vajdasági kettős állampolgárok számára nagy elégtétel, hogy kilencven év után először mi is részt vehetünk magyarországi választásokon".

Arra is figyelmeztették a magyarországi lakcímmel nem rendelkezőket, hogy "a választásokig hátralévő időt használják ki arra, hogy minél előbb, de legkésőbb március 22-ig, regisztráljanak, iratkozzanak fel a magyarországi választói névjegyzékre, mert csak a feliratkozást követően vehetnek részt a választáson".

Tapasztalható - fogalmaztak -, hogy "Magyarországnak is lehet nemzetellenes kormánya, az is, hogy az utódállamokban mind jobban beszűkülnek a kisebbségi jogok, segítséget pedig csak saját feladatvállalásunktól és helyes irányba vezetett anyaországtól remélhetünk". Ezért arra szólítják fel a vajdaságiakat, vegyenek részt a választásokon, hogy olyan kormány kerüljön hatalomra, amely "véd és támogat minket, s amely megérdemli, hogy erősítsük".

Véleményük szerint a vajdasági magyar civil szervezetek elsődleges feladata, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség népszerűsítésével hozzájáruljanak a nemzeti kormány sikeréhez, amely a magyarság felemelkedésén és megmaradásán munkálkodik. "Ez utóbbit oly módon, hogy a nemzetközi politikai porondon megjeleníti a tényleges magyar autonómiára vonatkozó követelésünket" - olvasható a közleményben, amelyet a Nagyapáti Kukac Péter Magyar Hagyományőrző és Néprajzkutató Társulat, a Vox Humana Emberbaráti Segélyszervezet, az Újvidéki Diáksegélyező Egyesület, a Kisebbségi Fórum, az Újvidéki Magyar Olvasókör és a Magyar Ifjúsági Akció írt alá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Paksi erőmű - Megjelent a közbeszerzés a földtani kutatásra

A tenderen való részvételre március 7-ig lehet jelentkezni. A második fordulóban a legolcsóbb… Tovább olvasom