Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

VM: nincs titkos földtörvénytervezet

Nincs titkos szövegváltozata a földforgalmi törvénynek, csupán készül a zárószavazás előtti módosító javaslat, amelynek a kormányzati egyeztetése még tart - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn az MTI-vel.
Kiemelték: a többi között civil kezdeményezésre kerül a törvényjavaslatba a fenntartható földhasználatra való utalás, emellett ugyancsak civil javaslat az ökológiai gazdálkodást folytatók számára az elővásárlási és az elő-haszonbérleti jogosultság, valamint a szerzési korlátozások megkerülésére irányuló jogügyletet (zsebszerződést) kötő személyeknek a földszerzésből öt évre történő kizárását biztosító rendelkezés, a tájgazdálkodási célú vízpótló csatorna és víztározó létesítésének lehetősége.

"Éppen ezért félrevezetőek azok a nyilatkozatok, amelyeket a magukat civil szervezetnek nevezők (tisztelet a kivételnek) és a balliberális média közös, összehangolt támadása sugall" - szögezi le a közlemény.

A VM emlékeztet ugyanakkor, hogy - ez ügyben - a június 14-i egyeztetésre a több mint 200 civil szervezet közül csupán mintegy 79-en mentek el. A tárca szerint a tárgyaláson már az első percekben világossá vált, hogy a megjelentek részéről nem a földforgalmi törvény módosítása a cél, hanem a botránykeltés.

A zárószavazás előtti módosító javaslat célja, hogy az Országgyűlés által megszavazott módosítások és a törvényjavaslat egyéb rendelkezései között összhang legyen. Továbbá elvégzik a felmerült egyéb technikai, kodifikációs és szövegpontosító jellegű korrekciókat.

A javítások egy része nyelvtani, szövegpontosító jellegű, az eredeti jogalkotói szándék pontosabb megfogalmazását célozza. Más részük a törvényjavaslaton belül elhelyezkedő egyes rendelkezések egymással való koherenciáját teremtik meg - közölte a VM.

Olvasóink írták

  • 1. Demalgon 2013. június 17. 17:48
    „Vagyis van”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrizetben a járdánházi gyilkosság gyanúsítottja

Belehalt a sérüléseibe az a 38 éves férfi, akit egy 18 éves fiatalember bántalmazott családi vitát követően Járdánházán. Tovább olvasom