Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Vízügyi minőségirányítási rendszer a Közép-Tisza-vidéken

Minőségbiztosítási rendszert vezetnek be a jövő év elején a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóságnál (Köti-kövizig), tevékenységüket várhatóan február végén fogja egy erre hivatott cég auditálni.
Az ISO 9001 rendszer bevezetésével azt kívánják elősegíteni, hogy Köti-kövizig úgy tegyen eleget kezelői, vízgazdálkodási és vízkár-elhárítási feladatainak, hogy a működési területén élő lakosság, gazdálkodó szervezetek és önkormányzatok is elégedettek legyenek vele. A vevői elégedettségmérés bevezetésével biztosítják, hogy a tevékenységeinkre vonatkozó visszajelzések beépüljenek a minőségbiztosítási rendszerbe - tette hozzá a szakember.

A minőségirányítási rendszer kiterjed egyebek között az árvíz és belvíz elleni védelemre, a környezeti kárelhárításra, a vízhasznosításra, valamint a védekezésre történő felkészüléstől a tényleges védekezésen át az azt lezáró folyamatokra. Horváth Béla jelezte: a rendszert kiterjesztik a Tisza-tó üzemirányítására, a társigazgatóságoknak való segítségnyújtásra, a kezelői hozzájárulások kiadására és a vízkorlátozásra is. A műszaki igazgató-helyettes az ár- és belvízvédelmi művek közelmúltban befejeződött szemléje kapcsán szólt arról, hogy a Tisza és Zagyva mentén két, a védképességet jelentősen csökkentő meghibásodást fedeztek fel.

Ezek közül az egyik a Tisza Tiszasüly és Kisköre közötti szakaszán található, ahol a gáton lévő burkolaton, mintegy 600 méter hosszúságban 8-10 centiméter széles repedések keletkeztek. A másik műszaki probléma a Zagyva szolnoki szakaszán, a jobb parton keletkezett, miután a támfal körülbelül kétszáz méteren megsüllyedt. A talajmechanikai feltárást mindkét helyen elvégezték, ami gyors helyreállítási munka szükségességét igazolta vissza - mondta Horváth Béla.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MNB: 30,852 milliárd euróra nőttek a nemzetközi tartalékok

Novemberben 441 millió euróval 30,852 milliárd euróra nőttek Magyarország nemzetközi tartalékai az… Tovább olvasom