Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Vízórák: döntés később

A napokban írtuk: újabb kedvezmény bevezetését tervezi a Pannon-Víz rt. azoknak a fogyasztóinak, akik locsolásra is használják a vezetékes ivóvizet. Sok az érdeklődő, de vannak még tisztázatlan kérdések.

Eddig az volt a kedvezmény, hogy a nyári időszakban azokon a helyeken, ahol a vezetékes vizet locsolásra is használják, tíz százalék engedményt adott a vízmű a csatornadíjból. Ez továbbra is érvényben marad, viszont ösztönzésül – mivel általában visszaesett a vízfogyasztás, a víztermelő kapacitás pedig az igényekhez képest igen nagy – újabb lehetőség felkínálását tervezi a szolgáltató. Azok, akik locsolnak, felszereltethetnek egy második vízórát, amely csak a kilocsolt víz mennyiségét méri. Ez után a mennyiség után az elképzelések szerint egyáltalán nem kell csatornadíjat fizetni (a költségekből ez a nagyobb rész).

A „ locsolós " vízórának a költsége a meglévő aknába, a meglévő vízóra mellé a szerelési díjjal együtt körülbelül tízezer forint lesz. Az információ megjelenése óta számosan telefonáltak szerkesztőségünkbe főleg a Győrtől távolabbi településekről, hogy ők olyan felvilágosítást kaptak, nem tíz-, hanem negyven-ötvenezer forint a költség. Mint megtudtuk, félreértésről van szó, ez az utóbb említett összeg egy új vízóra létesítésének költsége, nem pedig a „ locsolóóráé " .
A félreértés abból adódott, hogy a vízmű kirendeltségei még nem rendelkezhettek pontos utasítással. Tervről van szó, amelyet még a vízmű igazgatótanácsának jóvá kell hagynia. A döntés június 25-én lesz. Addig is marad a már bevált 10 százalékos kedvezmény, s közben lehet osztani-szorozni, megéri-e majd felszereltetni a második vízórát. Hosszabb távra gondolva, egészen biztosan...

Korábban:

Kedvezmény locsolóknak (2002.06.02.) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Argentína kiesett a világbajnokságról!

A címvédő után a világbajnokság legnagyobb esélyesének kikiáltott Argentína kiesett az első kör… Tovább olvasom