Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Vizitdíjból 20 milliárd

A kormány 20 milliárd forint bevételre számít a február 15-től fizetendő vizitdíjból; nyolc betegségcsoport esetében nem kell a vizitdíjat megfizetni – jelentette be a tárca.
Nem kell vizitdíjat fizetni egyes krónikus betegségek esetén, így a rosszindulatú daganatos megbetegedésben szenvedőknek, a dialízises kezelés során, a vérzékenységben szenvedőknek, HIV-fertőzés és AIDS-betegség esetén, a véradással összefüggő esetekben, cukorbetegeknek, pszichotikus betegeknek, valamint szerv- és szövetátültetésre váróknak. Szintén nem lesz vizitdíjköteles az olyan orvos által rendelt, de nem általa, hanem ápoló, egészségügyi szakdolgozó által végzett művelet, mint például az injekció beadása vagy a kötözés. Az Egészségügyi Minisztérium államtitkára arról is beszélt, ha valaki háromhavonta keresi fel orvosát háromhavi gyógyszerfelírás céljából, ugyancsak nem kell vizitdíjat fizetnie. A készpénz, bankkártya és kórházi kártya mellett automatánál is lehet fizetni a vizitdíjat. A tárca pályázatot ír ki az intézményeknek automaták elhelyezésére, és főleg azokat az intézményeket fogják támoga tni, amelyek február 15-ig üzembe tudják helyezni az automatákat. A minisztérium nem írja elő, melyik cégtől és milyen típusú

automatát kell beszerezniük az intézményeknek, azt maguk döntik el.
A kormány 20 milliárd forint bevételre számít a február 15-től fizetendő vizitdíjból, a várható bevételt a kormány az egészségügy minőségi fejlesztésére fordítja. A kormány bízik abban, hogy a vizitdíj bevezetése visszaszorítja a hálapénz gyakorlatát. Kormánydöntés értelmében létrejön az Állami Egészségügyi Központ, amely összefogja az eddig a különböző minisztériumokhoz tartozó egészségügyi intézményeket. Az egyesülés körülményeit egy tárcaközi koordináló bizottság dolgozza ki. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Küzdelem az iskoláért

A harkai képviselő-testület úgy döntött, mindent megtesz a község iskolájának jövőjéért. Az… Tovább olvasom