Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Vizitdíj: mégis lesz népszavazás?

Az Alkotmánybíróság (Ab) megsemmisítette az OVB-nek a vizitdíj, a kórházi napidíj, valamint a képzési hozzájárulásra vonatkozó népszavazási kezdeményezések aláírásgyűjtő ívének hitelesítését megtagadó határozatát. Az Ab álláspontja szerint mind a három kérdés népszavazásra bocsátható.

Bihari Mihály, az Ab elnöke keddi sajtótájékoztatóján ismertette: szintén kedden hagyta helyben a testület az OVB-nek azt a döntését, amelyben megtagadták a NATO-tagság felfüggesztésére vonatkozó népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtő ívének hitelesítését.

A Fidesz-KDNP három, a vizitdíjra, a kórházi napidíjra és a képzési hozzájárulásra vonatkozó népszavazási kezdeményezéseivel kapcsolatban Bihari Mihály kifejtette: ezeket a határozatokat illetően új eljárásra kötelezte a testület az OVB-t. Úgy fogalmazott: jelentős eleme a döntésnek, hogy az indokolásba belevette az Ab, hogy a testület döntése mindenkire kötelező, akármilyen hatáskörben hoz döntést. Ez azt jelenti, hogy az Ab előírta, hogy az OVB hitelesítse az aláírásgyűjtő íveket.

(MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lebukott merénylők

Tovább olvasom