Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Vitték, mint a cukrot

Uniós tagságunk első hétköznapján, a várakozással ellentétben, kevés árváltozást tapasztaltunk a megyeszékhely szupermarketjeiben. Amit a vásárlók előre tudni véltek: emelkedhet a cukor ára. Talán ezért is ürültek ki a nagyobb boltok ilyen terméket tartó polcai.
Az Interspar győri áruházának igazgatója szerint várhatóan a hét közepére kapják meg azt a listát, amely az árváltozásokat tartalmazza. Egyelőre tehát csak találgathatnak, minek csökken és minek emelkedik az ára. A cukor esetében úgy tűnik, húsz százalékkal drágulhat. Ennek a terméknek az áremelkedéséről a vásárlók már régóta tudtak, ezért nőtt meg az elmúlt hetekben forgalma. Furcsamód tegnap a győr-belvárosi Match Áruházban a cukor ára maradt a régi, mármint az áprilisi. A CBA egyik üzletében viszont mintegy tíz százalékkal drágábban kínálták a kristálycukrot, mint a pénteki záráskor.

Arról, hogy minek megy le az ára, az Intersparban is csak magánemberként szólhattak volna. Az pedig már korábban is köztudott volt, hogy a vámok eltörlése miatt a külföldről Magyarországra hozott szeszes italok, így a konyakok, whiskyk és egyéb márkás termékek ára akár 20–30 százalékkal is csökkenhet, ebből azonban tegnap még semmit nem érzékelhettek a vásárlók, a régi, drágább áron juthattak hozzá.

A magyarországi Metro áruházláncban csak a vezérigazgató jogosult tájékoztatásra. A cég győri áruházának igazgatója azt mondta, egyelőre még a korábban beszerzett termékeket kínálják, s ha változnak majd az árak, azt csak néhány nap után és folyamatosan érzékelhetik a vásárlók.
A győri okmányirodában a múlt héten úgymond kiselejtezték a gépjárművek régi rendszámait. Tegnap már az új uniós szabvány szerinti rendszámokat adták ki.

Az elsőt – tudta meg a Kisalföld – egy tegnap vásárolt utánfutóra kapta meg gazdája. Hétfőn délig az egyik pápai autókereskedésben nem is egy járművet vásároltak. Az egyetlen újdonság az volt a társaságnál, hogy az új járművekre természetesen új uniós rendszám kerülhet. A járművek ára nem változott a cégnél. Szaller Gábor értékesítési igazgató elmondta, változni fog viszont május közepétől az idén februártól életbe lépett regisztrációs díj. A változás mikéntjéről azonban nincs tudomásuk a kereskedelmi cégeknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parádés programmal zárt a Mediawave

Az uniós csatlakozással szinte egy időben zárult Győrött a nagy sikerű Mediawave, amelyen sok ezren… Tovább olvasom