Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Vitnyéd: fejlesztés kis lépésekben

Tóth Kálmán polgármester szerint Vitnyéd idei legnagyobb eseménye a falu hétszázötvenedik évfordulójának megünneplése lesz. A településen bizottságot hoztak létre a jubileum szervezésére. Mindennapjaikat a falu csinosításának szentelik.
Tóth Kálmán vitnyédi polgármester az apró lépések híve. Mint mondta: kisebb fejlesztéseket terveznek a település közel százötvenkétmillió forintos költségvetéséből. Ennek azonban jó részét felemészti az intézmények fenntartása. Negyvenhatmillió forintot költenek az iskolára, huszonhatot az óvodára és tizenhárommillió forintba kerül a konyha fenntartása is.
Községgazdálkodásra – ami többek közt a közművek és világítás üzemeltetésére fordítható – hatvanhatmillió forintot költenek a faluban. Legnagyobb beruházásuk az idén átadandó ravatalozó lesz, melyre közel húszmillió forintot fordítottak. Ebben az évben tervezik a művelődési ház huszonötmillió forintos rekonstrukcióját, de hárommilliót szánnak az óvodára is.
A polgármester szerint az év legnagyobb ünnepe a település fennállásának hétszázötvenedik évfordulója lesz. A jubileumot augusztus végén ünneplik, ezért ebben az évben nem tartanak külön falunapot. A lebonyolítás két-három millió forintos költségének fedezetére pályázatot nyújtottak be. Tóth Kálmán szerint a költségekbe helyi vállalkozók is beszállnak. Bár az ünnep lebonyolításának szervezésére külön bizottságot hoztak létre, várják a falubeliek ötleteit is.
A polgármester kijelentette: nagy hangsúlyt fektetnek a település csinosítására. Ezt – függetlenül az idei évfordulótól – minden évben folyamatosan végzik, több országos és környékbeli versenyen indultak, melyeken számos oklevelet kaptak.
– Azzal, hogy Vitnyéden több új utca nyílt, növekszik községünk létszáma és fiatalodik a falu – mondta Tóth Kálmán. A fiatalítás meg is látszik intézményeiken, hiszen mind az óvodai, mind az iskolai létszámok évről évre növekednek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány Ferenc beszéde az Andrássy úti nagygyűlésen

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt szombaton Budapesten, a Magyar Szocialista Párt Andrássy úti… Tovább olvasom