Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Vita az allergológiai ellátás körül Szombathelyen

Felbontotta a szerződést az allergológiai betegellátást végző orvosi céggel Szombathelyen a Vasútegészségügyi Kht.
A társaság közlése szerint a szakrendelést továbbra is fenntartják, az asztma-allergia ambulancia vezetője azonban úgy látja, hogy a szerződésbontással veszélybe került a szakellátás.

Sóti László, az asztma-allergia ambulancia vezetője keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: veszélybe került az allergológiai betegellátás a városban, a kht. ugyanis indoklás nélkül felmondta orvosi cégük vállalkozói szerződését.

A 2002-ben létrehozott ambulancia az orvos házaspár szakvizsgáinak köszönhetően a gyerekkortól kezdődően képes volt kezelni az allergiás megbetegedéseket, így egyedülállónak számít a régióban. Az itt kezelt betegek több mint egyharmada gyerek.

Sóti László utalt arra, hogy a szakambulanciát 2005-ben is csak a nyilvánosság nyomásának köszönhetően sikerült megmenteni, akkor is a kht. bontott szerződést, elszámolási vita miatt, amelynek okán jelenleg egy polgári per is folyamatban van a két cég között.

Hozzátette: a polgári peres eljárás mellett a rendőrség nyomozást folytatott a rendelőintézet akkori igazgatója és akkori gazdasági vezetője ellen csalás, hűtlen kezelés, valamint számviteli fegyelem megsértése miatt, az ügy jelenleg bírói szakban van. Az orvos házaspárt tanúként hallgatta meg a bíróság.

A szerződésbontás okairól az allergológus gyermekgyógyász azt mondta: olyan új szerződést tettek eléjük, amelyről tudhatták, hogy eleve elfogadhatatlan a számukra. Kimondta például, hogy az ellátást a kft. részéről csak ő végezheti, vagyis a felesége, Petz Zsuzsa nem.

Kovács Lajos, a Vasútegészségügyi Kht. szombathelyi divíziójának orvos-igazgatója az MTI érdeklődésére kedden közölte: az allergológiai betegellátás nem szűnik meg, változatlan időtartamban fogadják a betegeket és megfelelő szakmai felkészültséggel rendelkező orvosok végzik az ellátást, csupán annyi történik, hogy a földszintről az emeletre költöztetik az érintett szakrendelést.

Pásztélyi Zsolt, a kht. ügyvezető igazgatója az MTI-nek azt mondta: a szerződésbontást a két cég közötti ügyletnek tekinti, egyszerűen az történt, hogy érdekeik különbözősége miatt nem tudtak megegyezni. Megerősítette, hogy az allergológiai szakrendelést továbbra is fenntartják, noha nincs területi ellátási kötelezettségük.

Az igazgató cáfolta, hogy a két orvos kft.-je és az azóta már átalakult, másik cégként működő Vasútegészségügyi Kht. közötti polgári per, vagy az előző vezetés ellen folyó büntetőper befolyásolta volna a döntést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árvíz - Újabb útlezárások Észak-Magyarországon

Tovább olvasom