Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Vita a konvergenciaprogramról

Az euró bevezetése elvileg akár 2010-ben is lehetséges, ha Magyarország már 2008-ban tud csatlakozni az ERM II-rendszerhez – mondta Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter a konvergenciaprogramról a szakszervezetekkel tartott szerdai, budapesti konzultációt követően.

Ma a munkaadói érdekképviseletekkel egyeztet a kormány. Kiss Péter szólt arról is, hogy a további tárgyalásokon a kormánynak lesz bizonyos mozgástere, így például a reálbéreknél vagy a közszféra megtakarításaival kapcsolatban. A kitűzött célokat el kell érni, de ennek megoldási módjairól helye van az egyeztetésnek – jegyezte meg a miniszter.
Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke azt hangsúlyozta, nem támogatják a reálbér csökkenését eredményező megoldásokat, viszont a reális helyzetértékeléstől, az ebből adódó közös cselekvéstől sem zárkózhatnak el. Borsik János, az Autonóm Szakszervezet Szövetségének elnöke azt nehezményezte, hogy a kormány szigorító intézkedései csökkentik a nettó kereseteket, s ez ellentétes a közösen elfogadott országos bérajánlás célkitűzéseivel.
Domokos László, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint a konvergenciaprogram tekintetében „káosz van az MSZP-n és a koalíción belül is”. A politikus tegnap néhány oldalas, hiányos, alátámasztottság nélküli, megalapozatlan anyagnak minősítette a program eddig nyilvánosságra került elemeit, ezért a Fidesz felszólítja a kormányt, hogy a még rendelkezésre álló 9–10 napban javítson a programon. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorozatos viráglopás az Újteleki utcában

Ismeretlenek rendszeresen ellopják az Újteleki utca hársfái körül a lakók által kiültetett… Tovább olvasom