Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 29. szombat - Beatrix, Erna

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Visszautasítja Horváth Csaba kijelentéseit a XI. kerületi önkormányzat

Visszautasítja Horváth Csaba kijelentéseit a XI. kerületi önkormányzat

Az önkormányzat közleménye leszögezi: visszautasítanak minden olyan vádat, amely az igazságszolgáltatás befolyásolására utal.

MTI - 2012.09.09. 21:26
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A XI. kerületi önkormányzat visszautasítja Horváth Csaba fővárosi szocialista frakcióvezető nyilatkozatát, amely szerint a kerület vezetése az igazságszolgáltatás manipulálására építve nyerte meg a 2010-es választást - írta az újbudai önkormányzat az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

Horváth Csaba vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azonnali lemondásra szólította fel a főváros XI. kerületének polgármesterét és fideszes képviselőit. Az MSZP fővárosi frakcióvezetőjének álláspontja szerint a Molnár Gyulát, Újbuda volt szocialista polgármesterét felmentő bírósági ítélet azt bizonyítja, alaptalan vádakkal befolyásolták a 2010-es önkormányzati választásokat, így a manipulációra építve nyerte meg a kormányzó pártszövetség a kerületi választásokat.

Az MSZP alelnöke úgy fogalmazott: azok a képviselők, akiket a hamis vádaskodás juttatott pozícióba, méltatlanok tisztségükre, ezért le kell mondaniuk, el kell számolniuk lelkiismeretükkel, és új időközi választást kell kiírni a XI. kerületben.

A szocialista politikus utalt arra, hogy a Fővárosi Törvényszék keddi, elsőfokú, nem jogerős ítéletében bűncselekmény hiányában felmentette Molnár Gyulát, Újbuda volt szocialista polgármesterét és Lakos Imrét, a kerület egykori szabaddemokrata alpolgármesterét a hivatali visszaélés vádja alól.

Az önkormányzat közleménye leszögezi: tiszteletben tartják a Molnár Gyula és Lakos Imre ügyében született elsőfokú, nem jogerős ítéletet, ugyanakkor határozottan visszautasítanak minden olyan vádat, amely az igazságszolgáltatás befolyásolására utal.

Szavaik szerint a fővárosi szocialista frakció ezzel nem csupán az önkormányzatot és választott képviselőit támadta, de kétségbe vonta a legfontosabb demokratikus alapintézmény hitelességét, legitimitását. Különösen fontos ez annak fényében, hogy a kérdéses ügy mellett több más eljárás is folyamatban van, melyek az előző önkormányzat vezetőit személyesen is érintik - teszik hozzá.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...