Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Visszakapcsolta a gázt a szolgáltató az iskolában

Pénteken este már melegek voltak a radiátorok, s ismét meleg víz folyt a csapokból a gyömrői Teleki-kastélyban működő általános és speciális iskolában és kollégiumban.
Pénteken este már melegek voltak a radiátorok, s ismét meleg víz folyt a csapokból a gyömrői Teleki-kastélyban működő általános és speciális iskolában és kollégiumban, miután a Tigáz visszakapcsolta a gázt.

A szolgáltatás visszaállítására az intézményt fenntartó Pest megyei önkormányzat tartozásának kiegyenlítése után nyílt lehetőség - tájékoztatta a település polgármestere szombaton az MTI-t. Gyenes Levente (Gyömrő 2000 Kör) korábban azt közölte, hogy körülbelül 2 millió forintos tartozás miatt a szolgáltató májusban kikapcsolta a gázt, így fűtés és meleg víz nélkül maradtak az iskola tanulói és a kollégiumban lakók. 174 diák fagyoskodott, hideg vízben mosakodott, a tantermekben és a kollégiumban napközben 15-19, a folyosókon pedig 13 Celsius-fokot mértek, éjjel pedig még hidegebb volt.

Gyömrő önkormányzata több átmeneti intézkedést is hozott a lehetetlen helyzet rendezésére, de ezekre, valamint alternatív fűtési rendszer kiépítésére már nincs szükség, mert az intézmény tartozását a fenntartó megyeháza kifizette - mondta el a polgármester. Hozzátette: örülne, ha a hasonló helyzetbe került több mint egy tucat Pest megyei iskolában is visszaállna a gázszolgáltatás. Ambrus András, a Pest megyei önkormányzat sajtófőnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejtette: a megyeháza bízott benne, hogy a fűtési szezon kezdetére a fennálló teljes tartozásról sikerül megállapodniuk a gázszolgáltatókkal, illetve lehetőség szerint törleszteni is tudnak az önhibájukon kívül bajba került önkormányzatoknak ígért segítség révén.

"A rendes bevételeken felül érkező további támogatás a feltétele annak, hogy az év végéig működőképes maradjon az ellátórendszer" - olvasható a közleményben, amely szerint közép- és hosszabb távon tulajdonképpen megoldott a megyei fenntartású intézmények helyzete.

A kormány és a megyei önkormányzatok elnökei által megkötött szándéknyilatkozat alapján a megyei önkormányzatok konszolidációja 2012. január 1-jétől már garantálja a működés feltételeit - addig is az önkormányzat e megállapodás alapján tárgyal valamennyi érintettel a fennálló kötelezettségek rendezése, a szolgáltatások folyamatosságának fenntartása érdekében - írta Ambrus András.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Az adóváltozások a szegényeket sújtják˝

A Jobbik szerint a jövő évre tervezett adóváltoztatások a szegény embereket és az átlagos… Tovább olvasom