Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Visszajár az adóból

Az Országgyűlés előtt lévő törvénytervezet szerint visszatérítik a regisztrációs adó egy részét.
A regisztrációs adókülönbözet visszatérítését 2007. február 1. után 180 napon belül annál a vámhivatalnál kell kérni, amelyik az adót eredetileg kiszabta. A különbözet a külföldön vásárolt használt személyautók és motorkerékpárok esetében igényelhető vissza.

A pénzügyőrség nem a teljes befizetett regisztrációs adót térítené vissza, csak a törvényben meghatározott – értékcsökkenést is figyelembe vevő – szorzószámokkal számított és a befizetett összeg közötti különbözetet.
A visszatérítéshez a regisztrációs adó megfizetését dokumentáló igazolás szükséges. Aki 2004. május 1. és 2005. december 31. között belföldi kereskedőtől vásárolta autóját, motorkerékpárját, annak csatolnia kell az adóáthárítást igazoló számlákat, számviteli bizonylatokat.
A 2007. február 1. után benyújtható kérelmeket a pénzügyőrség 90 napon belül bírálja el.

A visszajáró összeget a határozat jogerőre emelkedését követő 30 napon belül utalja ki a jogosultnak.
A Győri Fővámhivatal parancsnoka, Tajti Tamás alezredes elmondta lapunknak, hogy hivataluknál jelentős számú visszaigénylésre számítanak. Részletekről csak a törvény elfogadása után tud nyilatkozni az alezredes, így arról is, hogy mennyi regisztrációs adókülönbözetet kell visszatéríteniük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

borsodi liga

KAPOSVÁR–BP. HONVÉD 1–2 (1–1). Gsz.: Alves (45+1.), ill. Disztl D. (11.), Koós… Tovább olvasom