Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Visszaigényelhető a gáztúlfizetés

Folytatás az 1. oldalról.

– Az elszámolás után keletkezett túlfizetésekről ügyfeleink korábban – a januári rendelet megjelenése előtt – is rendelkezhettek, a keletkezett összeget a következő számlá(ik)ra fordíthatták vagy kérésükre visszafizetésükről gondoskodtunk. Fontos tudni, hogy a rendelet értelmében visszafizetés az elszámoló számla után kérhető írásban, a számla kézhezvételétől számított 30 napon belül. Az igénylést az ügyfélszolgálati irodákban kell leadni, vagy elküldeni a 6701 Szeged, Pf. 2320 postai címre, de elküldhető e-mailben is. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy adott hónapban csak azok az ügyfelek kérhetik, akiknek a mérőjét abban a hónapban leolvasták, hiszen csak ekkor tudjuk megállapítani, hogy mennyire követte a részszámlázás a valós fogyasztást az eltelt egy évben. Az elszámoló számla értéke lehet negatív, de a visszafizetést csak akkor tudja teljesíteni társaságunk, ha az ügyfél folyószámlája nem mutat tartozást, tehát a korábbi részszámlákat is kiegyenlítette.
– Túlfizetés esetén hány napon belül utalják vissza a pénzt?
– A végszámlában kimutatott túlfizetés összegét a kérelem kézhezvételétől számított 8 napon belül visszakapja a fogyasztó.
– Az éves elszámolást többen nehezményezik, mondván, gyakran meglepetés éri őket, mert jelentős tartozást mutat a számla. Lehetséges az éves elszámolás helyett a havit választani?
– Természetesen át lehet térni a havi és a negyedéves elszámolásra, amennyiben az ügyfél kéri.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bubu a kadettválogatott élén

Egy hete ő kapta a legnagyobb tapsot a bemutatásnál. Pedig az ellenfél, a BEAC-Újbuda… Tovább olvasom