Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Visszahívattatná az MSZP-s képviselőket a Fidesz

Közleményben szólította fel kedden Mesterházy Attilát, az MSZP elnökét a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) küldöttsége, hogy haladéktalanul hívja vissza az MSZP EP-képviselőit.
A magyar néppárti képviselők követelésüket azzal indokolják, hogy szerintük az utóbbi napokban világossá vált, az MSZP EP-képviselői állnak az alapjogok magyarországi helyzetével foglalkozó, a magyarországi fejlemények irányát az uniós alapértékektől eltávolodónak kimondó Tavares-jelentés mögött.

"A magyar szocialisták cselekedete elfogadhatatlan" - áll a kormánypárti politikusok közleményében.

Tabajdi Csaba, az MSZP EP-képviselőinek vezetője hétfőn közölte: összeesküvés elmélet, hogy a jobboldali többségű EP baloldali megrendelésre készít jelentést, minden alapot nélkülöz, hogy ő vagy Göncz Kinga írta vagy készítette volna a dokumentumot, a Tavares-jelentés mögött pedig az EP kétharmada áll, vagyis az EP-képviselők kétharmada támogatta a dokumentumot vagy legalábbis nem szavazott ellene, hanem tartózkodott.

A Fidesz-KDNP-képviselők azonban kedden azt hangoztatták: "amennyiben Mesterházy Attila nem hívja vissza a szocialista politikusokat, azzal bizonyítottá válik, hogy a Tavares-jelentés összeállítása során a szocialista képviselők az MSZP és annak elnökének megrendelését teljesítették".

A párt képviselői úgy vélik, ez is alátámasztja azt, amit ők kezdettől fogva állítottak: hogy a Tavares-jelentés mögött pártpolitikai érdekek, multinacionális cégek érdeksérelmei és a magyar szocialisták háttérben folytatott, Magyarország elítélésére irányuló akciói álltak.

"Mindez az elmúlt napokban bizonyosságot nyert" - állapítják meg a magyar néppárti politikusok, miután Herczog Edit szeptember végén közzétett pályázatában pártja EP-listájára a következőket írta: "A Tavares-jelentés összeállítása elsősorban Göncz Kinga és Tabajdi Csaba érdeme, végigharcolásában mindegyik szocialista EP-képviselő részt vett, elfogadtatásáért valamennyien mindent megtettek”. A fideszes képviselők szerint példátlan az európai integráció történetében, amit a szocialista politikusok tettek.

Herczog Edit egyébként a hétvégén közleményben tudatta: a szocialista EP-képviselőknek sikerült elérniük, hogy a Magyarországot fenyegető konkrét szankciók végül nem kerültek be a Tavares-jelentésbe, miattuk tudta elkerülni Magyarország a büntetőintézkedéseket.

A Fidesz-KDNP EP-képviselői számon kérik Mesterházy Attilán, hogy korábban úgy nyilatkozott, az MSZP semmilyen olyan intézkedést nem támogat, amely a magyar emberek érdekeit sértené. Ezzel szemben - állítják ezt a néppárti politikusok - kiderült, hogy maguk a szocialista EP-képviselők készítették a Tavares-jelentést, amelyről úgy vélik: súlyosan sérti a magyar érdekeket, és amely véleményük szerint számtalan csúsztatást tartalmaz, kettős mércét alkalmaz Magyarországgal szemben, továbbá egy bizottság felállításával gyámság alá kívánja helyezni Magyarországot.

"Az MSZP-s EP-képviselők tette nem maradhat következmények nélkül" - szögezik le a Fidesz-KDNP politikusai, akik szerint ha Mesterházy Attila tartani akarja magát korábbi nyilatkozatához, akkor haladéktalanul vissza kell hívnia "a Magyarországot elítélő dokumentumot összeállító és annak elfogadásáért mindent megmozgató" szocialista EP-képviselőket.

Olvasóink írták

 • 5. LAZA 2013. október 10. 17:13
  „8 teljes évig nem tettek mást csak az akkor regnálókat gyalázták itthon és külföldön egyaránt.
  300 ft miatt felforgatták az országot aztán most ezrével hagynak itt bennünket végleg drága rokonaink.
  Az egészségügyi ellátatlanság miatt fertőzésekben az orvos és nővér hiány miatt.
  A kilátástalanság és a reménytelenség gyilkol!
  Aztán még ők pofáznak.
  Vastagabbnál is vastagabb bőr!
  Ez van nekik!”
 • 4. dödike 2013. október 09. 09:13
  „Persze-persze éhes disznó makkal álmodik.”
 • 3. Eva- 2013. október 09. 06:39
  „2005 .szeptemberében Orbánt sem hívta vissza senki sehonnan! Pedig aztán az sem volt semmi tevékenység!”
 • 2. captain_blood 2013. október 08. 19:49
  „Atyaég!
  Mi is az a bizonyosság, ami most itt teret nyert? :))
  Semmi!
  Amúgy "kedvess" fidess lécci-lécci emlékezzél amikor TE ítéltetted el a Gyurcsán-kormányt az EP-ben.
  Bizonyítottan, hiszen TE nyilakoztad nagypofával, hogy ezt TE intézted el!!!

  Ja és mégvalami: ha valakit vissza kell hívni az Dajcs Tompika!”
 • 1. háté 2013. október 08. 18:46
  „"Visszahívattatná az MSZP-s képviselőket a Fidesz"- a sajátjaival kezdje!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai Gordon: közelít az időpont, amikor az ország a kezébe veheti a sorsát

A jövő évi országgyűlési választások felé haladva egyre inkább felértékelődnek a helyi időközi választások - mondta Bajnai Gordon Békéscsabán. Tovább olvasom