Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Visszafizettethetik a tanfolyam árát a nem tanuló közfoglalkoztatottakkal

Visszafizettethetik a tanfolyam árát azokkal a közfoglalkoztatottakkal, akik képzésre jelentkeztek, ám nem járnak iskolába vagy nem vizsgáznak le - ismerteti a szombati Magyar Nemzet.
A cikk szerint a képzések mintegy ötezer pedagógust juttatnak jövedelemhez, közülük 510-en álláskeresőként kaptak munkát. Jelenleg több mint százezer közmunkás tanul.

A Nemzetgazdasági Minisztériumnál a lappal közölték, a képzésre mindenki önként jelentkezett, és kérelmet nyújtott be a területileg illetékes munkaügyi kirendeltségre. Aki azonban ezt megtette, az írásban kötelezettséget vállalt a tanfolyamon való részvételre és a végbizonyítvány megszerzéséhez szükséges feltételek teljesítésére is. Ha az álláskereső megszegi a kötelezettségét, és önhibájából nem jár be a tanfolyamra, esetleg nem vizsgázik le, akár a tanfolyam árának megtérítését is elrendelheti vele szemben a hatóság. Kivétel ez alól, ha a közfoglalkoztatott a képzés idején munkaviszonyt létesít a munkaerőpiacon. Ilyen esetben a képzés elhagyása nem jár szankcióval, hiszen a tanfolyam is a későbbi elhelyezkedés elősegítésére irányul - olvasható a Magyar Nemzetben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyen megsérültek egy balesetben Budapesten

Négyen megsérültek, amikor négy autó összeütközött pénteken késő este Budapesten, a Rákóczi úton. Tovább olvasom