Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Visszafizetik a gázszámla túlfizetését

A tél enyhébb volt a szokásosnál, a fogyasztók túlnyomó többsége azonban továbbra is magas számlát kap az átalánydíjas elszámolási rendszer miatt. A kormány ezt kívánta orvosolni a vonatkozó jogszabály módosításával: lehetővé tette, hogy a fogyasztók a túlfizetés összegét készpénzben, 8 napon belül visszakapják.
A jelenlegi szabályok szerint a gázszolgáltatók nem kötelesek az el nem fogyasztott, de már kifizetett gáz árát a fogyasztónak visszaadni – emlékztet közleményében a Kormányszóvivői Iroda. Ezt a gyakorlatban úgy élhette meg sok fogyasztó, hogy a gázszolgáltatója kamatmentes hitelezőjévé vált

Ezen az igazságtalan helyzeten kívánt változtatni a kormány, amikor módosította vonatkozó rendeletét. Az új, április 1-jével életbe lépő szabály szerint, ha a szolgáltató a tényleges fogyasztásnál nagyobb összeget számláz ki az átalánydíjas rendszerben, akkor a fogyasztó szabad döntésén múlik, hogy visszakéri-e a többletet készpénzben, vagy inkább az átalánydíj csökkentését kéri a következő hónapokra.

Ha készpénzes visszafizetést választják, akkor a kormányrendelet értelmében a szolgáltató köteles a kérelem kézhezvételétől számított 8 napon belül kifizetni a pénzt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méltó lesz az ünnep március 15-éhez?

Tovább olvasom