Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Visszaéléssel gyanúsítanak egy hajózási felügyelőt

Több rendbeli hivatali visszaélés miatt javasol vádemelést a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egy hajózási felügyelő ügyében, aki ellen azért indult nyomozás, mert a rendőrség szerint jogosulatlan előnyhöz juttatott hajótulajdonosokat.
Az akkori Központi Közlekedési Felügyelet belső ellenőrzését követően, a szervezet tájékoztatása alapján rendeltek el nyomozást még 2005 márciusában a köztisztviselő ellen hivatali visszaélés és más bűncselekmények miatt - mondta Kapus Sándor, az NNI korrupció és környezetkárosító bűncselekmények elleni osztályának vezetője.

A rendőrség a nyomozás során azt vizsgálta, hogy a hajózási felügyelő kötelességét megszegve rendszeresen együttműködött-e egyes ügyfelekkel, meghatalmazott közvetítőkkel, jogosulatlan előnyt biztosítva nekik. A nyomozás során megállapították, hogy a gyanúsított nem szabályszerűen járt el egyes uszályok műszaki vizsgáztatásakor, illetve egyes hajózási dokumentumok kiállításakor. A köztisztviselőt ezért öt rendbeli hivatali visszaéléssel, három rendbeli hivatali közokirat-hamisítással és egy rendbeli sikkasztással gyanúsították meg. Az ügy iratait a rendőrség vádemelési javaslattal megküldte a Fővárosi Főügyészségnek - mondta el Kapus Sándor.

A rendőrök a hajózási felügyelő három ügyfelével szemben is vádemelést javasolnak.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. Makk válaszol

Nünüke üzenete Doktor Makknak: Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el. Tovább olvasom