Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Visszaállítják az Erzsébet-kert egységét

Elkészült az Erzsébet-kert egységét visszaállító tanulmányterv, megszüntetve a mostani Mártírok útját, amely összeköti az Ady Endre utat az Ágfalvi úttal. Helyette új út épül. Az elképzelés hamarosan a városfejlesztési bizottság elé kerül.
Az Erzsébet-kertet kettészelő jelenlegi Mártírok útja a tervek szerint néhány éven belül megszűnik és így helyreállhat a város legnagyobb parkjának egysége. A város közúthálózatának fejlesztése, racionálása, ahol lehet, az eredeti térszerkezet visszaállítása, a városrészek összekötése kiemelt feladat. Ebbe a sorba illeszkedik egy új Mártírok útja építése is.
– A következő ciklus első két esztendejében szeretnénk elérni, hogy visszaálljon az Erzsébet-kert egysége a Gyermek- és Ifjúsági Központ, valamint a volt kertészet területe között, ahol majd egyetemi fejlesztések valósulnak meg – tájékoztatott Walter Dezső polgármester. – A kert eredeti állapotának visszaállításán túl az is indokolja a változtatást, hogy egy rendkívül forgalmas és balesetveszélyes csomópont alakult ki a Mártírok útja és az Ady Endre út találkozásánál. Ezt meg kell(ene) szüntetni.
„ Az új út a Rák-patak mentén épülhetne meg, nagyjából ott, ahol valamikor egy sétány is volt, és amely az egykori Raffensperger- kertészet mellett vezetett. A most készülő kerékpárutat már ennek

figyelembevételével tervezték.”
A jelenlegi Mártírok útját – a régi helyett – a nyolcvanas évek végén alakították ki, kettészakítva a kertet. Erre azért volt szükség, az akkori álláspont szerint, hogy megépülhessen a Frankenburg úti aluljárórendszer.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét feljelentik Duray Miklóst

Ismét feljelenti Duray Miklóst a szlovák kormánykoalícióhoz tartozó Szlovák Nemzeti Párt (SNS),… Tovább olvasom