Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Visszaállítaná a halálbüntetést az EU-ban a lengyel államfő

A halálbüntetés visszaállítását szorgalmazza az EU-közösségen belül Lech Kaczynski lengyel államfő, aki úgy véli: azok az országok, amelyek lemondtak erről a büntetésnemről, elképzelhetetlen "előnyhöz" juttatták a bűnözőket.
A legtöbb nyugat-európai ország még az 1960-as években eltörölte a halálbüntetést. Azóta az új belépők az uniós tagságának egyik feltétele a halálbüntetés kiiktatása a nemzeti törvénykezésből. A lengyel államfő most ennek a politikának a felülvizsgálatára szólított fel.

"Tárgyalnunk kell erről Európában, s szerintem idővel sikerül megváltoztatni a szemléletet. Az európai civilizációnak olyan útjai vannak, amelyek a jövőbe visznek, ám ugyanakkor vakvágányai is, és ez a terület egyike ezeknek a zsákutcáknak" – hangoztatta a lengyel államelnök. Nem ez az első alkalom, hogy Lech Kaczynski a halálbüntetés védelmére kel. A témát az államfő konzervatív pártja, a Jog és Igazság vetette fel, amely megnyerte a tavalyi parlamenti választásokat – emlékeztet a BBC.

Lech Kaczynski ikertestvérével együtt alapította a pártot, s Jaroslaw néhány hete a miniszterelnöki tisztséget tölti be. A testvérpáros konzervatív tradicionalista retorikája már eddig is aggodalmat keltett Lengyelország néhány uniós partnerében. (euractiv.hu)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szoptatás egyaránt a baba és a mama örömforrása

Tizennégy éve napjainkban a világ 120 országában ünnep ez a hét, a szoptatás világhete. Ez ügyben már bizottság alakult, kódex is készült – mindez a szoptatós anyák és babáik érdekében. A területi védőnői szolgálatok ezekben a napokban megyénkben is az anyatejes táplálásra hívják fel a kismamák figyelmét. Tovább olvasom