Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Visszaáll a régi rend

A tapasztalatokat és a lakossági igényeket figyelembe véve a szolgáltató hétfőtől ismét reggel, 6 órától gyűjti a lakossági hulladékot Győr belvárosában. A munkákat befejezik, mire a forgalom beindul.
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) szóvivője, Nagy Csaba a belvárosi hulladékgyűjtési rend változásáról tájékoztatta a Kisalföldet.
– Társaságunk márciusban vezette be a kora estétől kezdődő lakossági hulladékgyűjtést Győr belvárosában. Ezzel az volt a célja, hogy a szűk utcákban napközben a kukásautók ne okozzanak forgalmi fennakadásokat. Ezt a célt elértük, azonban több járulékos problémával szembesültünk, ami indokolja a tapasztalatok és a lakosság jelzéseinek jobb összehangolását – mondta Nagy Csaba.
A kora esti hulladékgyűjtés ellenére a lakosok a járatnapokon már reggel, munkába indulás előtt kitették a kukaedényeket, amit a társaság este ürített ki. Az üres edények gyakran éjszakára is az utcán maradtak, a vandálok nem kímélték, több esetben megrongálták, tönkretették azokat. A Komszol mindezt figyelembe véve a belvárosban hétfőtől a szokásos napokon reggel 6 és 7 óra között gyűjti a lakossági hulladékot.
– Ennek értelmében arra kérjük a tisztelt lakosságot, hogy a járatnapokon – hétfőn, szerdán, pénteken – reggel hat óráig tegyék ki a hulladékgyűjtő edényeket a szokásos helyre. Várakozásaink szerint az eddig egész nap az utcán álló kukaedények nem rontják tovább az utcák képét, a kukásautók sem okoznak további forgalmi fennakadásokat, kevesebb lesz a megrongált hulladékgyűjtő edény és a zajterhelés is csökken – mondta végezetül Nagy Csaba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

mozaik

botos siófokon. Az NB II-es Bodajk-Siófok labdarúgócsapatához szerződött Botos Antal, aki korábban… Tovább olvasom