Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Visszaadta a szakdolgozatot a laptop tolvaj

Olaszországban egy ismeretlen férfi ellopta egy diáklány számítógépét, a „tolvaj úriember" azonban eljuttatta áldozatának a diplomamunkája másolatát.
Az eset Bergamóban történt: egy férfi ellopta a milánói egyetem régész hallgatójának, a 21 éves Paola Bernardi Locatellinek a számítógépét. A lánynak egy hónap múlva kell benyújtania az etruszk kerámiák témájában írt diplomamunkáját, amelyen már másfél éve dolgozik. A szakdolgozatból csupán egyetlen példánya volt, amelyet a hordozható számítógépének merevlemezére mentett el. Paola az autójában, a hátizsákjában hagyta laptop-ját, aminek estére lába kelt.

A kétségbeesett lány cédulákkal ragasztotta tele Bergamo belvárosát, és hirdetéseket adott fel a helyi újságokban, a diplomamunkájáért könyörögve. Egy nap csörgött a telefon: az idegen akcentusú férfi tájékoztatta, hogy a szakdolgozat nyomtatott példányát egy kék zacskóban találja, egy bankfiók közelében, majd arra kérte, hogy siessen, mielőtt az utcaseprők eltüntetik azt. A lány a kijelölt helyen meg is találta az irományt, mellette négy pendrive-val, melyekre a „tolvaj úriember" gondosan kimásolta az összes adatot a számítógépről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötven év az európai egység útján

Hat ország piacának laza kapcsolatrendszeréből fél évszázad alatt huszonhét országot a legtöbb téren… Tovább olvasom