Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Vissza kell fizetniük az ösztöndíjat azoknak, akik nem diplomáztak le

Akár milliós összeg is lehet, amit rövid időn belül vissza kellene fizetni. Az Oktatási Hivatalnál azt mondják, hogy a fizetés mellett létezhet más megoldás is.
Sok száz egykori egyetemi és főiskolai hallgató kapott levelet, hogy fizesse vissza az állami ösztöndíjat, mert nem tudta megszerezni a diplomát határidőre. Például nincs nyelvvizsgája, vagy nem írta meg a szakdolgozatát - írja a Híradó.hu.

Akár milliós összeg is lehet, amit rövid időn belül vissza kellene fizetni. Az Oktatási Hivatalnál azt mondják, hogy valóban van ilyen szabály, de a fizetés mellett létezhet más megoldás is.

Ha valakinek még nincs nyelvvizsgája, és emiatt nem tudott lediplomázni, akkor két félévnyi haladékot kérhet. Ehhez mellékelni kell egy felnőttképzési szerződés másolatát, ami igazolja, hogy a volt hallgató épp a nyelvvizsgabizonyítvány megszerzésén dolgozik.

Mentesítést kérhetnek a fizetési kötelezettség alól azok, akik tartós betegség, baleset, vagy szülés miatt nem tudtak lediplomázni. A volt hallgatók vállalhatják azt is, hogy annyi ideig dolgoznak itthon, amennyit állami ösztöndíjasként tanultak, ezzel kiváltva a visszafizetési kötelezettségét.

A kérelmek formanyomtatványai az Oktatási Hivatal honlapjáról tölthetők le.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menekülő migránst gázoltak halálra az M5-ös autópályán

Egy röszkei benzinkutat ellenőriztek a rendőrök, amikor többen az autópálya felé szaladtak. A fiatal férfit egy német Audi gázolta el. Tovább olvasom