Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Visimpex: egyből nyert

A Kisalföldi Presztízs Díj tavaly új kategóriával bővült, melyben a Visimpex-Hungary Kft. részesült.

A Kisalföldi Presztízs Díj 2005 pályázat tavaly új kategóriával bővült. Az év legjobb középvállalkozása kitüntető elismerésben egy kötőelemeket és egyéb rögzítéstechnikai termékeket forgalmazó cseh-magyar vegyesvállalat, a Visimpex-Hungary Kft. részesült. A Győri Nemzetközi Ipari Parkban dolgozó társaság alapítóját és ügyvezetőjét, Kosár Dezsőt a vállalat ars poeticájáról és távlati terveiről faggattuk.

- Ön szerint minek köszönhető, hogy a neves gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság a Visimpex-Hungary Kft-t tartotta a legalkalmasabbnak a díjra?

- Hétpecsétes titkok és fortélyok helyett, én a tudatos vállalatépítésben hiszek, amelynek szerves része a piaci igények folyamatos felmérése, a forgalmazott termékek minőségének szigorú ellenőrzése, a szolgáltatások körének szüntelen bővítése és a szakemberek továbbképzése. Mindezek következménye a forgalom, és az eredményesség folyamatos, tervezett emelkedése. Nekünk, a vállalatalapítás óta nyolc évre volt szükségünk ahhoz, hogy ügyfeleinken kívül tőlünk független szakemberek is elismerjék a teljesítményünket.

- Ez azt jelenti, hogy indultak más pályázaton is, ahol nem Önök lettek a kiválasztottak?

- Eddig csak a GKM által meghirdetett pályázatokon indultunk. Anyagai támogatást reméltünk az új logisztikai központunk megépítéséhez, de annak ellenére, hogy pályázatunkat hibátlannak, támogatásra alkalmasnak minősítették, forrás hiányában elutasították. Kaptunk azonban támogatást az üzleti folyamataink átszervezésére, valamint az ISO 9001:2000 minőségbiztosítási rendszer bevezetésére.

- Először vettek részt ezek szerint a társaság gazdasági eredményeit értékelő megmérettetésen. Miért a Kisalföldi Presztízs Díjra esett a választásuk?

- A Visimpex-Hungary Kft. eredményei alapján - a számviteli adatokat, és a szakmai ismertséget, valamint a szervezeti  fejlettséget figyelembe véve - a vállalat vezetése úgy gondolta, hogy a társaság alkalmas a szélesebb körű megmérettetésre. Mivel Győrben élünk és dolgozunk, fontosnak tartottuk, hogy először a régió egyik legrangosabb megmérettetésén indulunk. A Kisalföldi Presztízs Díj 2005-ös pályázat az év középvállalkozása kategóriájába történt nevezés már az első alkalommal meghozta a várt eredményt: a bírálóbizottság a Visimpex-Hungary Kft-t találta a legalkalmasabbnak a díjra.

- Milyen visszhangja volt a sikerüknek?

- A díjátadást követő gratulációk száma a vállalat vezetése számára egyértelműen igazolta a megmérettetés fontosságát, és annak reklámértékét: a közszereplés, az elismerés kiemelte a Visimpex-Hungary Kft-t a szürkeségből, a hétköznapok egyhangúságával harcoló, a törvények útvesztőiben bolyongó vállalkozások sorából. Természetesen tudatában vagyunk annak, hogy nehezebb megmaradni a kiemelt pozícióban, mint eljutni oda. További közszereplések, újabb megmérettetések vállalásával azonban ez sem lehetetlen. Ezért idén a Presztízs díj 2005 emblémát a vállalat minden prospektusán, szórólapján feltüntetjük, ugyanakkor további szakmai megmérettetésen is részt veszünk majd.

- Milyen tervekkel vágtak neki az idei évnek? Hogyan próbálnak megfelelni az év legjobb középvállalkozása címnek?

- Az év két nagyon fontos feladatot tartogat a számunkra. Mindenek előtt szeretnénk növelni piaci részesedésünket a műszaki rajzos termékek értékesítésében. Ezek olyan, nem szabványos kötőelemek, melyeket adott műszaki rajz alapján gyártanak le és jellemzően az elektronikai iparban, vagy az autóiparban használnak nagyobb mennyiségben. Ugyanakkor erősen fontolgatjuk romániai leányvállalatunk megalapítását, melyről hamarosan, a piackutatásunk eredményének feldolgozása után döntünk.
A piaci részesedésünk növelésénél is fontosabbnak tartjuk azonban a termékminőségi mutatók megtartását és az ügyfeleink által is nagyra értékelt szolgáltatásaink színvonalának további emelését. Hiszünk abban, hogy azok a vállalatok, amelyek jelenleg csak az árakat hasonlítják össze, hamarosan rájönnek arra, hogy hosszú távon a bevizsgált, garanciával rendelkező termékekkel járnak jobban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márciusi letölthető sudoku!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének új logikai játéka a sudoku.… Tovább olvasom