Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Virginiai cég újítja fel a budapesti amerikai nagykövetséget

A létesítmény második felújítási szakaszának célja, hogy összekösse a közelmúltban felújított műemléképületet a szomszédságában lévő irodákkal.
A virginiai székhelyű Enviro-Management and Research (EMR) cég nyerte el a jogot arra, hogy elvégezze az Egyesült Államok budapesti nagykövetségi létesítményeinek második felújítási szakaszát - közölte helyi idő szerint kedden az amerikai külügyminisztériumnak a külföldi ingatlanok működtetéséért felelős irodája (OBO).

A washingtoni KCCT Architects tervezőiroda által kidogozott, kettes számú fázisterv célja, hogy stabilizálja a külképviselet funkcióit, vagyis hogy összekösse a közelmúltban felújított, Szabadság téri műemléképületet a szomszédságában lévő irodákkal.

Az amerikai külügyi közlemény szerint az OBO feladata, hogy gondoskodjon külföldön olyan biztonságos és jól működő létesítményekről, amelyekben az Egyesült Államok külképviseletei működhetek, ezek személyzete pedig meg tudja valósítani Washington külpolitikájának célkitűzéseit.

"A létesítményeknek tükrözniük kell az amerikai építészet, a mérnöktudomány, a technológia, a fenntartható fejlődés, a művészet, a kultúra és az építőipar legjavát" - olvasható a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Európai Bíróság december 5-én tárgyalja a Kásler-ügyet

Kásler Árpád és felesége tavaly jogerősen pert nyert a Szegedi Ítélőtáblán devizahitel ügyben, a bank a döntés felülvizsgálatát kérte. Tovább olvasom