Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Virágvasárnapi szentmisét tartott XVI. Benedek Rómában

Rómában XVI. Benedek pápa virágvasárnapi ünnepi szentmisét pontifikált a Szent Péter téren. A pápa az egyszerűséget kereste a liturgiában.
A Szent Péter-bazilikától a tér közepén magasodó obeliszkig haladt a virágvasárnapi körmenet Rómában, olaj- és pálmaágakkal, melyek egykor Jézust is köszöntötték jeruzsálemi bevonulásakor. Az örökzöld ágakat XVI. Benedek megáldotta.

A liturgiában az egyszerűséget kereső XVI. Benedek első virágvasárnapi szentmiséjén a Szent Péter tér kevésbé volt díszes mint a múltban, de az oltár két oldalán egy igazi olajfa és pálmafa állt. Jézus nem lovon, nem királyi hintón, hanem szamárháton érkezett meg Jeruzsálembe. Az egyszerű vidéki emberek szamarán, s még ez a szamár sem volt az övé, kölcsönbe kapta.

A szegénység, gazdagság nem az anyagi javaktól függ, hanem a szívünktől - tartott ismét mély teológiai órát az egyházfő, aki az idén először vezeti majd a húsvéti nagyhét szertartásait. A Vatikán ezzel egyidőben bejelentette, hogy a pápa idei első külföldi útja Lengyelországba vezet, május 26-28 között. XVI. Benedek elmegy az auschwitzi koncentrációs táborba is.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Létezik kiút egymillió alkoholista számára

Hazánkban óvatos becslések szerint is minden tizedik ember alkoholfüggő. Az alkoholbetegség… Tovább olvasom