Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Vinkovits Marianna

Vinkovits Mariann, a soproni Petőfi Sándor Általános Iskola tanítója büszke hogy az az iskola a munkahelye.

Kategória: általános iskolai tanító

Név: Vinkovits Marianna
Petőfi Sándor Általános Iskola, Sopron

Vinkovits Mariann, a soproni Petőfi Sándor Általános Iskola tanítója büszke arra, hogy az az iskola a munkahelye, ahol diákként ő is koptatta a padokat.

Az egyik tanítási óra kellős közepén érkezünk meg Vinkovits Mariann tanító nénihez. Minden tanítványa szívesen jönne velünk, amikor kiderül, hogy véleményt is mondhatnak. Amint mondják, fájdalmas lesz számukra a tanév vége, ugyanis a kisdiákok már a felső tagozatba lépnek, így szomorú szívvel gondolnak az elválásra.

– Büszke vagyok arra, hogy az az iskola a munkahelyem – a soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény –, amelyben diákként jómagam is koptattam a padokat. Gyönyörű, ugyanakkor nehéz feladatot vállaltam, amikor arra vállalkoztam, hogy a rám bízott gyermekeket megtanítom írni, olvasni, számolni, s egyáltalán eligazodni az ismeretek erdejében. Hiszem, a munkám a kicsengetéssel nem ér véget, igyekszem minél több érzelmi támaszt, biztonságérzetet és rengeteg szeretetet adni.

Egy alsó tagozatos tanító jelen van az első, s olykor egész életre szóló barátságok kialakulásakor. Részese lehet a kis csöppségek sikereinek, kudarcainak. Átélheti az álmaikat, a terveiket és mindezek magvalósulását. Vinkovits Mariann számára fontos, hogy kölcsönös megértés és bizalom alakuljon ki a tanítványok, a szüleik és közte. Csak akkor lehet a felszínre hozni a képességeket, kibontakoztatni a tehetségeket, ha ebben egymás mellé rendelt partnerek tudnak lenni.
A tanulók életük jelentős részét az iskolában töltik. Itt nemcsak ismereteket sajátítanak el, hanem kapcsolatokat alakítanak ki, érzelmeket adnak és kapnak, megismerik önmagukat és egymást, befogadnak és elfogadnak, formálódik és fejlődik a személyiségük. A tanító néni szeretné, ha a tudás mellett rengeteg örömmel is gazdagodna a kisdiákok élete. Mindennap, amikor belépnek az iskola kapuján, és mindenkor, amikor életük során visszagondolnak rá.
 
Vélemények:

Horváth Csilla, 8. a: – Szívesen gondolok vissza arra a négy évre, amikor tanított bennünket, ha nem értettünk valamit, többször is elmagyarázta nekünk.

Horváth Anna, 4. a: – Az órákon megértő velünk, türelmes és figyelmes, és ez segít, hogy minél jobban tanulhassunk.

Szokodi Zoltán, 4. a: – Fegyelmet tart az órákon, amikor rosszalkodunk, nem kiabál velünk, hanem figyelemre int bennünket.

Ajánló: Vinkovits Mariannát két kisdiákja is ajánlotta. Kiss Alexandra: – Nagyon fog hiányozni nekünk, ha már nem tanít bennünket. Persze, ugyanolyan jó szívvel és sok kellemes emlékkel gondolunk vissza rá, ha mi már ötödikesek leszünk. Luksander Dóra: – Tyúkanyóként őrködik felettünk, a csibéi felett. Gyermekcentrikus felfogása nagy segítséget nyújt a lurkóknak a felkészülésben.

Igazgató: Sipos Ferenc, a Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója: – Gyermekszerető, felkészült pedagógus, mindig szem előtt tartja a diákjai érdekeit, képességeit. Tanítványait nagyon jól ismeri – szokták mondani: mindent tud róluk –, sokat tesz diákjai fejlődéséért, az osztályközösségért. A rá bízott feladatokat pontosan elvégzi. Foglalkozásai sokszínűek, érdekesek; nem véletlen, hogy tanítványai szeretnek tanulni, iskolába járni.

A jelölést támogatók:
Horváth Anna: -

Kedves Olvasónk!
Ha Ön is úgy gondolja, hogy bármelyik jelöltet szívesen támogatná  szavazatával illetve jelölné valamelyik kategóriába, akkor nem kell mást tennie mint a tanar@kisalfold.hu e-mail címre elküldenie annak a tanárnak a nevét, akire szavazni szeretne (vagy jelölni), és természetesen az Ön nevét és telefonszámát, hogy éresíteni tudjuk ha Önre mosolyog a szerencse. Örömmel vennénk ha szavazatát ill. jelölését röviden néhány sorban megindokolná.

További részletek a kampányról itt >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogyott a türelme, hozta a Kikát

A győri Kika Áruház igazgatója megunta az ingázást, és lakóhelyére hozta munkahelyét, a Kikát.… Tovább olvasom