Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Villa a Lövérekben 235 millióért

Folytatás az 1. oldalról.

Bár az eladó kiléte és az ingatlan pontos helye kizárólag a lehetséges vevő számára válik ismertté, a Kisalföld úgy tudja, a ház a Lövérek frekventált helyén található.
A 680 négyzetméteres villa gyakorlatilag két családi házból tevődik össze. Négy szintjén egyenként öt és fél szoba található. A lakás vonzereje a luxuskivitelezésen túl az erdő közelsége.
– Az ingatlant három tulajdonosa fél évvel ezelőtt 235 millió forintos eladási áron hirdette meg – mondta el lapunk érdeklődésére Németh Zsolt, az Otthon Centrum értékesítési vezetője. – A legtöbb esetben különbséget kell tenni a valós piaci érték és a meghirdetett ár között. Azt semmi sem garantálja ugyanis, hogy azon az áron tudjuk eladni az ingatlant, amennyiért a tulajdonos szeretné. A két „dobogós” ingatlan után viszonylag nagy a szakadék. Százmillió forint környékén közel tíz olyan ház van, amelynek új tulajdonost keresnek. Ugyanakkor az eddigi legmagasabb értéken eladott ingatlanunkért 60 milliót fizettek. Ebből is látszik, hogy kínálati piac van, a kereslet már kisebb. Az Otthon Centrum tapasztalatai szerint Sopronban a leggyorsabban eladható lakások 10–20 millió forint között mozognak.
Németh Zsolttól megtudtuk továbbá, Sopronban több évig is eltarthat, amíg sikerül vevőt találni a nagy értékű ingatlanokra. Budapesten valamelyest egyszerűbb a helyzet. A fővárosban vagy a vonzáskörzetében találhatók a nagy – nemzetközi – cégek központjai, vezetőik pénztárcája megengedi, hogy több százmillió forintos házat vásároljanak maguknak. Ott ezért könnyebb helyzetben vannak az ingatlankereskedők. Sopronban az ingatlanpiac szempontjából meghatározó a határ közelsége. Az Ausztriában dolgozók közül többen a városban vásárolnak maguknak házat és innen járnak ki a munkahelyükre. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a Lövérek az országos köztudatban még mindig egy „ékszerdoboznak”, természetközeli övezetnek számít. Ez pedig az itt található villák árain is meglátszik.
Míg Románia uniós csatlakozásának hatására jelentősen emelkedtek a határközeli ingatlanok árai, ez hazánk nyugati felén 2004-ben – amikor mi lettünk az unió tagja – elmaradt. Magyarországon ugyanis a külföldiek korlátozás nélkül vehettek ingatlant, így a felértékelődés a ’90-es évek közepén megtörtént. Jelentősebb mértékű drágulásra hosszú távon lehet számítani. A határok végleges leomlásával egyszerűbbé és gyorsabbá válik a közlekedés, így Sopron újabb lehetőséget kaphat.
A nagy értékű ingatlanok eladása azért is nehéz, mert akinek van 200–300 milliója, az már a saját igényeinek, ízlésének megfelelő otthont szeretne.
A kész ház valamiben biztosan eltér az eredeti elképzeléstől. Ezért sokan úgy gondolkodnak, inkább vesznek egy szép fekvésű telket, esetleg lebontásra szánt házzal, és ott építik fel a megálmodott villát. Ehhez persze az is kell, hogy találjanak eladó területet, ami – valljuk be – a Lövérekben nem kis feladat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

József és Mária

Igen, a Bibliában jártasak tudják, fontos szereplõi õk a… Tovább olvasom