Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Világvége Fesztivál Budapesten

Világvége Fesztivál címen szervez programot a Humanista Mozgalom és a Barack Művészeti Kör; a rendezvényt szeptember 11-én, és 14-én tartják Budapesten.
A szervezők közlése szerint az eseményt tudatosan időzítették szeptember 11-re, az Amerikai Egyesült Államok ellen tavaly e napon elkövetett terrortámadás évfordulójára.

Az eredeti elképzelések szerint egynapos lett volna az esemény, azonban a tervezéskor kiderült: a programokat – azok nagy száma miatt – csak két nap alatt tudják csak lebonyolítani.

A fesztivál eseménysorát a világvégével, a Föld megsemmisülésével, vagy az emberiség elpusztulásával kapcsolatos félelmek, hiedelmek és az erre reagáló, illetve azt cáfoló előadások, beszélgetések határozzák meg.

A két nap alatt elhangzó eszmefuttatások felölelik egyebek között a környezeti katasztrófákat és az azokkal kapcsolatos jóslatokat, a vallási hiedelmek világát, a globalizációs és egyéb társadalmi kérdéseket, a különféle tudományok vizsgálatainak eredményeit.

Szó lesz a kábítószer használatának terjedéséről, és a terrorizmus napi kérdéseiről is.

Az előadók között lesz Sárneczky Krisztián kisbolygó-szakértő, Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, Tamás Gáspár Miklós filozófus, Simó Endre újságíró, Fidrich Róbert a Magyar Természetvédők Szövetségének programvezetője, El Kazovszkij festő, Czakó Gábor író, képzőművész, és Egely György a paranormális jelenségek kutatója is.

A fesztivál két napján különböző művészeti ágak e témához kapcsolódó alkotásaiból mutatnak be műveket.

Az esemény helyszíne a VII. kerületi Szimpla Kávézó és az Erzsébet körúti Hunnia mozi lesz.

(MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kertész Zoltán – búzanemesítő, kutató

Tovább olvasom