Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Világszínvonalúak olvasóink receptjei

A hét éve Győrben élő Sebestyén házaspár állítása szerint világszínvonalú a Kisalföld receptkönyve.
Imádják a kagylót, a rákot, s ehették ezt több évtizeden keresztül, mikor a tengeri herkentyűkhöz úgy jutottak hozzá, mint mi itthon a csirkéhez vagy a karajhoz. Sebestyén Ferenc óbudai, élete párja, Mária és családja győri, így nincs abban semmi különös, hogy életük alkonyán a fényképész – ám már nyugdíjaséveit töltő – házaspár hét esztendővel ezelőtt úgy döntött, 44 évnyi távollét után végleg hazatelepednek. Tegnap a Kisalföld stábja egy kis Mária-napi ünneplésbe csöppent, így mi vihettük a hírt: Sebestyén Ferenc és párja az ezredik a sorban, aki megrendelte A Kisalföld receptjei második kötetét.

Thai, kínai gasztronómiai leírások kerülnek le a könyvespolcról, s persze szakmai ártalomként azonnal a fotókat, no meg a tartalmat hasonlítgatjuk kalákában.

– Szemrevaló, tetszetős és szép a Kisalföld szakácskönyve – foglalja össze vendéglátónk, aki szerint fantasztikus ötlet, hogy az olvasók receptjeiből válogattak a kötet összeállítói.

„ Többet már mi is kipróbáltunk a Kisalföld receptjeiből, így természetesnek vettük, hogy megrendeljük a folytatást is. A fotók szemet gyönyörködtetőek és szép a kidolgozásuk, az olvasó szinte íziben elkészítené a finomságokat."

Sebestyén Ferencet több mint tíz év börtönre ítélték, amiből hatot lehúzott Márianosztrán. Ötvenhatban sokakkal együtt elhagyta az országot, s előbb Hollandiában, majd később Dél-Afrikában telepedett le. Az illatok, az ízek és a receptek valódi köldökzsinórt jelentettek a hazához, ahová sejtették, hogy előbb-utóbb visszatérnek.

Thaiföldtől Kínáig, Stockholmtól Fokvárosig a világ számos konyháját kipróbálták, mégis állítják: a tejfölös paprikás csirkének nokedlivel, uborkasalátával nincs párja. Attila fiuk Afrikában orvos, Kinga lányuk Brüsszelben dolgozik, ám ha finomat szeretnének enni, egy jó magyaros receptért feltárcsázzák a mamát. Így valószínű, hogy a Kisalföld-receptkönyv első és második része is eljut Fokvárosba és Brüsszelbe a gyerekekhez, unokákhoz, akik előszeretettel forgatják. A jó recept különleges, hisszük, nem ismeri a távolságot, ám nagy valószínűséggel a finom ételeken keresztül a kint élő rok onok és barátok is megismerik a jó magyar konyhát, a hazai ízeket, emígy pedig olvasóink receptjeit is.

A Kisalföld receptjei 2. kötete vezetékes telefonról megrendelhető a 06-80/504-504-es számon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

25 éves a Borsodi Műhely

Kevés családi vállalkozás dicsekedhet olyan sikerekkel, mint a Borsodi Műhely Kft. A korábban Presztízs-díjjal is kitüntetett cég megünnepelte alapításának 25. évfordulóját. A köszöntők sorában először Balogh József kapott szót. Győr polgármestere elmondta, a Borsodi Műhely Kft. immár Győr történelmének része, miként Szombathelyének és Kisújszállásénak is. Tovább olvasom