Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

˝Világos, hogy a magánnyugdíjpénztári befizetések mennek az államkasszába˝

Orbán Viktor és Matolcsy György is világossá tette, hogy a magán-nyugdíjpénztári befizetéseket továbbra is az állam kasszába irányítják - mondta a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón Giró-Szász András.
Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter is világossá tette, hogy a magán-nyugdíjpénztári befizetéseket továbbra is az állam kasszába irányítják - mondta a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón Giró-Szász András.

A kormányszóvivő arra a kérdésre válaszolt, hogy mi fog történni a magánkasszáknál maradók elmúlt időszakban tett befizetéseivel, illetve mi lesz azok nyugdíjával, akik korábban nem léptek át az állami rendszerbe.

Giró-Szász András emlékeztetett a nemzetgazdasági miniszter csütörtöki szavaira, amelyek szerint a kormány át fogja gondolni, megnyitja-e az állami rendszerbe való átlépés lehetőségét.

A kormányszóvivő leszögezte, "sem korábban, sem a jövőben nem a kormány vette el ezeket a forrásokat, hanem a magán-nyugdíjpénztári tagok döntöttek arról". Hozzátette, ha a korábban a magán-nyugdíjpénztáraknál maradt tagok úgy gondolják, hogy nem maradnak ezeknél a kasszáknál és az állam megnyitja az átlépés lehetőségét, akkor azzal minden érintett élhet. Utalt Matolcsy Györgynek azokra a szavaira is, hogy a részleteket csak később dolgozzák ki.

Orbán Viktor péntek reggel, az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában egyebek között arról beszélt, hogy a magán-nyugdíjpénztári befizetések mostantól mindig az állami kasszába mennek. A kormányfő közlése szerint nem egyszeri döntésről van szó, az a 10 százalék, amit a magánnyugdíjpénztárakban maradt körülbelül 100 ezer ember a magánnyugdíjpénztárba fizetett, azt mostantól az állami nyugdíjalapba kell befizetni, és "ez most már mindig így lesz".

A miniszterelnök hangsúlyozta: a nyugdíjrendszer teljes átalakítása most befejeződik, lényegében önkéntessé válik, hiszen aki az államnak fizetendő járulékon túl akar még félretenni, azt a magánnyugdíjpénztárakon keresztül megteheti, de "amit az államnak be kell fizetni, azt mostantól az államnak kell befizetni, nem lehet máshová".

Olvasóink írták

 • 16. machers 2011. december 19. 20:55
  „15. rommel 2011.12.18. 21:01
  Nyugodj meg! Kérdezek.
  Tőled is kérdeztem többször, de érdemi választ még nem sikerült adnod. Mint ahogy másnak sem.
  Pl. egy nagyon apró, nagyon egyszerű kérdésre. sem adtad meg a választ. Honnan jött ki neked a 16 000 milliárd? Na látod, ezért vagy te teljesen hiteltelen és röhejes.
  Bár egy dologban igazad van!
  NYUGDÍJ NUKU!
  Ehhez kőkeményen hozzájárultatok a padlássöpréssel. Látszik, hogy nálad is működnek a komcsi reflexek!”
 • 15. rommel 2011. december 18. 21:01
  „MACHERS
  AMERIKÁBAN AZ MNYP PÉNZEKET LENYÚLTÁK !!!
  NYUGDIJ NUKU !!!
  ÁLLAMI ALAMIZSNÁN ÉLNEK A NYUGDIJASOK !!!
  TUDOD KÉRDEZZÉL , HA VALAMIT NEM TUDSZ !!!”
 • 14. miracle 2011. december 18. 10:50
  „CapsLock
  Az államnál olyan marha jó helyen van mindenféle pénz, hogy nincs pénz nyugdíjra.
  Meg oktatásra, kórházra, tűzoltóságra és rendőrségre. Fűtésre és villanyra.
  Na ide ment a te pénzed. Az Azori szigeteken nyaralnak rajta.”
 • 13. machers 2011. december 18. 08:56
  „11. rommel 2011.12.17. 20:38
  Mesterem!
  Szerényen, magas tudásod előtt meghajolva szeretnék reagálni az újabb, nagyívű hozzászólásodra!
  A felosztó-kirovó rendszerben - remélem, tudod miről beszélek - a pénz nem marad az államnál. A beérkező járulék rögvest távozik a rendszerből nyugdíj formájában. Ez a rendszer egy hatalmas pilótajáték. Ezen segített volna a mnyp. Egyéni számla a háttérben, választható, illetve kor szerint besorolt portfóliós rendszer, stb. Az államot pedig 25%-ban tehermentesítette volna a nyugdíjfizetés alól. Az, hogy a számlán lévő pénz a folyósításig örökölhető, hab a tortán.
  Na, ezt vertétek szét, zsaroltátok ki mintegy 3 millió ember pénzét, tettétek tönkre a nyugdíjas éveiket! Úgy, hogy a hazudozás, rablás megy tovább. Lásd a hét történéseit!”
 • 12. pancser 2011. december 18. 07:17
  „Itt már senkinek a pénze nincsen biztonságban. Aki jót akar magának az kivisz a pénzét a szomszéd Ausztriába. Gyakorlatilag nem is kerül az osztrákoknál keresett pénzből egy fitying sem a magyar bankokba. Már az itt meg keresett pénzt is viszik ki hála a OV. és balfék társaságának!”
 • 11. rommel 2011. december 17. 20:38
  „AZ ÁLLAMNÁL JOBB HELYEN LESZ !!!
  EGYESEK BAKSZÁMLÁI LEGALÁBB NEM DUZZADNAK !!!”
 • 10. dorombolok 2011. december 17. 20:27
  „A nehéz európai és magyar gazdasági helyzet ellenére azért van erre mód, mert - a korábbiakkal ellentétben - a nyugdíjkasszába befizetett pénzt teljes egészében a nyugdíjas korúak nyugdíjára fordítjuk. Abból az összegből tehát senki nem vehet el, nem kockáztathatja, nem nyerészkedhet rajta.

  Ezt írta viktor minden nyugdíjasnak 2011,november végén!
  (viktor szándékosan kisbetűvel ,mint nemecsek)”
 • 9. gjozsi88 2011. december 17. 10:49
  „rommel!
  Nézd meg, hogy kinek védték meg a nyugdíját?????
  Ember szúrják le magukat a hivatalba!
  Két mankósok lettek munkaképessé nyilvánítva....!
  Ja.....hogy a rokkantakat áttolták abba az egészségügyi kasszába, amiből még a szoci forrásait is csökkentették, az meg külön történet!
  Úgy tartják fennt a nyugdíj rendszert, hogy tönkreteszik az egészségügyet!!!!
  A magánnyugdíj pénztári vagyon meg most eltünt.......állitólag arra az adósságcsökkentésre fordították, ami 82% volt és mára 83% lett!!!!!

  Ja.....a családi adózás 5% születés csökkenést hozott, amitől a mostani nyugdíj rendszer még 1-2 évig fenntartható lesz!
  Utána???????”
 • 8. machers 2011. december 17. 01:53
  „7. pozdorja 2011.12.16. 22:19
  Ketttőjük közt azért van egy nagy különbség. Míg az egyik megszedi magát, addig a másik csak egy kis hőbörgő, tudatlan, csóró proli marad, aki folyton visszasírja szocializmust.”
 • 7. pozdorja 2011. december 16. 22:19
  „Az ilyeneket kell betiltani mint rommel.
  Ordibál itt az olvasókkal, miközben fogalma sincs a témáról. Olyan droid vagy te is mint a Szijjártó! Belesütötték az agyadba amit le kell írnod. Szerencséd hogy a légzésért felelős részt még nem érték el.”
 • 6. paci13 2011. december 16. 20:22
  „A szóvivő urat ugyan mennyiért vehették meg? Kiváncsi lennék, hogy áll ma egy értelmes (egykor szak)ember árfolyama. Kicsit elbaltázta ő is sokakkal együtt a renoméját. Kár érte.”
 • 5. rommel 2011. december 16. 20:11
  „BE KELL TILTANI A MAGÁNPÉNZTÁRAKAT !!!
  CSAK A PÉNZ LENYULÁSRÓL SZÓL AZ EGÉSZ !!!
  AZ ÁLLAMI NYUGDIJALAPBA MEG HITELEKET VEGYÜNK FEL A KIESŐ BEVÉTELEK MIATT ??!!
  AKINEK A PÉNZÉT MEG LENYÚLJA A MAGÁNPÉNZTÁR AZ SIRVA KÖNYÖRÖG AZ ÁLLAMI PÉNZTÁRNAK
  NYUGDIJÉRT MAJD !!!
  AZ ÁLLAM MEG KÉNYTELEN LESZ FIZETNI !!!
  AKKOR MINEK A MAGÁNPÉNZTÁR ???!!!”
 • 4. dorombolok 2011. december 16. 12:53
  „http://www.rve.hu/attachments/article/1448/fideszgarancia.pdf

  ww.breuerpress.com/2011/11/22/orban-viktor-levele-a-nyugdijasokhoz/
  A nehéz európai és magyar gazdasági helyzet ellenére azért van erre mód, mert - a korábbiakkal ellentétben - a nyugdíjkasszába befizetett pénzt teljes egészében a nyugdíjas korúak nyugdíjára fordítjuk. Abból az összegből tehát senki nem vehet el, nem kockáztathatja, nem nyerészkedhet rajta.
  2011. november végén még ezt a levelet kaptam kaptuk orbántól! Valaki megint nem mond , mondott igazat? Magyarul hazudott!!
  Mint már korábban!!”
 • 3. miracle 2011. december 16. 12:31
  „Orbán takarodj.
  Ami az mnyp-ben van az pedig magántulajdon. Soha nem lépek vissza, úgy sem látnék egy kanyi vasat sem nyugdíjként.”
 • 2. kisem 2011. december 16. 12:07
  „Pillanatnyilag egyetlen lehetőség látszik arra, hogy a két - itt szándékosan meg nem nevezett - szószegő rablót esetneként lehetetlen helyzetbe hozzák.
  Minden olyan rendezvényen, amelyen ők akár szónokként, akár csak vendégként résztvesznek, a rendelkezésre álló eszközök bármelyikével lehetetlenné kell tenni, hogy bármit is mondhassanak.
  A legutóbbi soproni látogatáson már lett volna erre mód. Ott a karámba zárt birka hallgatott. De előbb-utóbb előjön a farkas is.”
 • 1. pozdorja 2011. december 16. 11:52
  „Ha valaki tud valamilyen demonstrációról, tüntetésről, akkor szóljon. Vagyunk már így elég sokan akik csak az alkalomra várnak. El kell zavarni ezeket! Minél gyorsabban és minél messzebbre annál jobb!
  Én még sosem tüntettem, de most már isten bizony megyek, mert a rablást nem nézhetem tétlenül. Állampolgári kötelességem a bűncselekmények megakadályozása...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cserbenhagyásos gázolás: egy mentőtiszt az áldozat

Cserbenhagyásos gázolás áldozata lett egy mentőtiszt Székesfehérváron. Tovább olvasom