Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Világhálós bankolás

A pénzintézetek többségében már a világhálón keresztül is el lehet banki műveleteket végezni. Az időkímélőbb és nem utolsósorban olcsóbb ügyintézés hazánkban is egyre népszerűbb.

Egy nemrég készült felmérés szerint a hazai pénzügyi szektor szereplői folyamatosan növekvő szolgáltatási körrel igyekeznek megnyerni az ügyfeleket, hogy használják a világhálót. Ezt Tóth Attila, a legnagyobb hazai bank nyugat-dunántúli régió központjának elektronikus ügyintézésért felelős csoportvezetője is megerősítette.

Pénzintézetüknél erre már két éve van mód, s napjainkban több mint kétszázezren élnek ezzel a lehetőséggel. Az internetes bankolás mindkét fél számára kedvező.

Az ügyfeleknek nem kell várakozniuk, otthon vagy a munkahelyen a karosszékből könnyedén és gyorsan elintézhetik teendőiket. Azonkívül ez számukra lényegesen költségkímélőbb, hiszen a banki átutalásoknak mindössze a felébe kerül. Nem csak az értelmiségiek és a diákok veszik igénybe a szolgáltatást.

A banknak is előnyös ez a rendszer, hiszen jó néhányan a „szörfözés" közben véletlenül akadnak rá a szolgáltatásaikra, s később így kapcsolatba lépnek velük. A használók legnagyobb részét a 35 éven aluliak teszik ki, de a pénzintézetnek nem egy nyugdíjaskorú netező ügyfele is van. Az sem jellemző, hogy csak az értelmiségiek és a diákok vennék igénybe ezt a szolgáltatást.

A világhálón lebonyolított banki műveletek száma napról napra tekintélyes mértékben emelkedik. Az internetes ügyintézés az elektronikus banki szolgáltatásoknak csak egy részét képezi, hiszen tele fonról, mobilról is elvégezhetők az átutalások, sőt, nemrég a WAP-os szolgáltatást is bevezették.

Kiegészítő szerződéssel
Az internetes bankfiókban a lakossági ügyfelek nemcsak forintszámlájuk felett rendelkezhetnek. A számlakör bővítését követően egyazon azonosító és jelszó használatával már devizaszámla, B hitel, C hitel, lakossági megtakarítás, mobil betét, valamint érték papír, értékpapírletéti számlák kezelésére is van lehetőség. Ezekhez egy kiegészítő szerződést kell kötni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre Windows XP Second Edition?

A Microsoft eddigi története azt mutatja, hogy körülbelül két évente jelenik… Tovább olvasom