Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Világbajnokság sztáragarakkal

Tizenkét ország háromszáz agarát nevezték a június 10-én kezdődő világbajnokságra. A nagyszabású, látványos versenyt a felújított rábapatonai pályán rendezik.
Öt és fél hektáros, füvesből homokossá alakított korszerű pálya várja Rábapatonán az agárvilág legjobbjait. Dr. Mohos Antal, az Agárverseny-bizottság elnöke a tegnap tartott sajtótájékoztatón elmondta: tíz évvel ezelőtt – miként most – világbajnokságot, 2002-ben Európa-bajnokságot rendeztek sikerrel a Rába menti faluban. A Rába Agárklub ennek elismeréseként kapta meg a 2006-os világverseny rendezési jogát is.
Kovács László polgármester szerint az elmúlt negyed században „Rábapatona a magyar agárversenyzés bölcsője és otthona lett”.
Bencze Krisztina, a Rába Agárklub titkára beszámolt arról, hogy az idei világbajnokságra tizenkét országból háromszáz agarat neveztek. Többek között Finnországból, Németországból, Hollandiából, Belgiumból, Ausztriából, Csehországból és Szlovákiából érkeznek négylábú versenyzők. A megmérettetésen a legismertebb és a leggyorsabb agárfajták (angol, afgán, magyar whippet) mellett a ritka, sőt, hazánkban egyáltalán nem ismert, nem tenyésztett fajták (arab, perzsa és kis olasz agarak) is rajthoz állnak. Bencze Krisztina szerint a nyitónap sztárjai minden bizonnyal a magyar agarak lesznek, míg a versenypályák „királyai”, az óránként közel száz kilométeres sebességgel száguldó angol agarak másnap mérik össze gyorsaságukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 05.26.

Tovább olvasom