Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Világ Tánckarnevál

A Világ Tánckarnevál résztvevői a Duna Karnevál Nemzetközi Kulturális Találkozón fellépő társulatok vendégegyüttesei.

A Duna Karnevál színpompás eseménysorozata tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre 2007-ben a Vörösmarty téren, a margitszigeti szabadtéri színpadon, a mátyásföldi Erzsébet Ligeti Színházban, a Békásmegyeri Közösségi Házban, Budakalászon, Dunakeszin és a Győri Táncművészeti Biennálén.

EL. KE. LAM Hellenic táncegyüttes
Athén, Görögország


Az együttes 1982-ben alakult. A görög népzenei és néptánchagyomány kutatását és színpadra állítását tűzte ki célul. A táncegyüttes programjában megtalálhatóak egész Görögország, a szigetvilág tánchagyományai az ún. szirtaki- és buzukikorszakot megelőző archaikus időszakból is.


Citta di Agrigento táncegyüttes
Agrigento, Szicília
A gazdag szicíliai folklórhagyományok életben tartása és színpadra állítása vezette a táncos-zenész fiatalokat az együttes megalapításához. Repertoárjukban az évszázadokat átívelő különböző kulturális korok hatása is felismerhető, legjellemzőbb mégis a XVIII. századi Agrigento életképe.
A hangszerek, a dalok, a táncok a szerelmet, a munkát, a földhöz fűződő kapcsolatot idézik.
A tarantella és a csörgődob elengedhetetlen szereplői műsoruknak, emellett jellegzetes hangszerek kísérik szicíliai táncaikat, dalaikat.

Égei Egyetem Táncegyüttes 
Izmír, Törökország


Az együttes 1989-ben alakult a török néptánchagyományok megőrzése érdekében. A tagok mindnyájan az egyetem török néptánc és népzenei szakán tanulnak, illetve tanítanak.

A program látható:
június 20., szerda.
Helyszín: Szabadtér
Repertoárjuk felöleli az anatóliai, balkán és ázsiai török dialektusokat. A hagyományos török tánckincs igen változatos, tükrözve az ősidőkre visszamenő regionális különbségeket, kulturális behatásokat. Gazdag forma-, mozgás- és szimbolikus mimikai világa egyedülállóvá teszi.

A máig élő, több mint háromezer tánctípusból az együttes egy érdekes panorámát mutat be Magyarországon.
A kosztümjeik egyedi kézimunkák eredeti kiegészítőkkel.

Leszczyniacytáncegyüttes
Swidnik, Lengyelország


Az együttes 1984-ben alakult, és ez idáig 500 fiatal ismerkedhetett meg Lengyelország különböző tájegységeinek néptánc- és népzenei hagyományaival.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. Makk válaszol

Nünüke üzenete Doktor Makknak: Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el. Tovább olvasom