Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -3°C | 6°C Még több cikk.

Viktor Putyin

– Van annak valami vitathatatlan varázsa, amikor az orosz Orbán Viktor dácsájában fogadja a magyar Hodorkovszkijt – mondja olvasónk a telefonban.

Úgy véli, Putyinban és Orbán Viktorban sokkal több a közös vonás, mint gondolnánk.
„ Először is a magyar sajtó többsége Putyint oroszországi elnökké választása után ugyanolyan előítéletekkel és érzékelhető undorral fogadta, mint ahogy Orbán Viktort kezeli Magyarországon. Még az ízetlen »RaszPutyin«-os szójátékoktól sem riadtak vissza, egy nagyhatalom elnökéről tudósítva.”
„ Putyin nekem már ekkor szimpatikus lett – folytatja elemzését. – Olyan emberként képzeltem el, aki képes megvédeni Oroszország érdekeit. Az idő engem igazolt.”
„ Lehet, hogy Orbánt is ezért utálják? – teszi fel a kérdést. – Mert határozottan kiállt a magyar érdekek védelmében?”
Sorolja bizonyítékait: Orbán nem engedte, hogy magyar repterekről szálljanak fel a Szerbiát támadó amerikai gépek, az F16-osok helyett az angol–svéd Gripeneket vette meg, támogatta a magyar vállalkozókat a multinacionális cégekkel szembeni versenyben, csökkentette az államadósságot, ezáltal a hitelezőinknek fizetendő sarcot... „Ezt Nyugaton mind a végeken történt megengedhetetlen lázadásként értékelték” – idéz egy magyar politológust.
„ Gyurcsány Ferenc pedig szerinte az a Hodorkovszkij-féle vállalkozó, aki a nyugati mesterkedések eredményeként nálunk a politikai hatalmat is megszerezhette” – szögezi le. „Most, a Kék Áramlat gázvezeték ügyében azonban a Ra(va)szPutyin szép fricskát mutatott a nyugatiaknak: Gyurcsány Ferencet használta fel Orbán Viktor egykori, elhíresült mondatának igazolására, miszerint az Európai Unión kívül is van élet” – zárja mondókáját némi kárörömmel.
Mit gondoljunk erre? A hallottak alapján lelki szemeink előtt akár ott lebeghetne az új, a régóta óhajtott konszenzussal megválasztott magyar kormányfő személye, akit Orbán Ferencnek hívnak. Ám amilyen a mi formánk, erről az emberről hamar kiderülne, hogy a két személyiség negatív jellemvonásait egyesíti magában. Akkor már inkább egy Viktor Putyint...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszélni tanul egy macska Kínában

Egy Kínában élő macska megtanulta kimondani saját nevét - állítja a gazdája. A kétéves, Agui névre… Tovább olvasom