Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Vígjátékkal kezdődött az évad

Folytatás az 1. oldalról.

A nézők amúgy is hálásak, ha megmozgathatják rekeszizmaikat, s valóban: Szilágyi Tibor rendezésében igen jól indult az előadás. A főhős egyre jobban belegabalyodik a félreértések hálójába, poénok sorozata ingerli nevetésre a nagyérdeműt. A szünetben többeknek is eszébe jutott: a felhőtlen szórakozást nyújtó helyzetkomikumok gazdagságát és a jópofa színpadi ötleteket ugyan mivel lehetne még überelni?

Idegborzoló összeroppanás

Nos, ők kissé beletrafáltak a frankóba – miként mondja a szleng –, mert a második felvonás közepe-vége táján az előadáson a túlzásba esés és a kifáradás jeleit vehettük észre. Ennek leglátványosabb példája Mary (Varga Szilvia) „ideg-összeroppanásának” – hogy stílszerűen szóljunk – idegborzoló, fejcsóválásra késztető jelenete. Az egyébként addig igen kiválóan játszó színésznő úgy rángatózott állva hosszú másodpercekig a pamlagon, mintha áramütés érné, olcsó képregényeffektusra redukálva a vígjáték eme epizódját. Véleményünk szerint elég lett volna, ha Varga Szilvia zokogva egyszerűen a pamlagra dől, „kiborultságát” kétségkívül minden néző ez esetben is elhitte és megértette volna.

Emlékezetes alakítások

A darab főhősét kettős szereposztásban (Sárdy Zoltán és Bregyán Péter) játsszák. A bemutatón Bregyán Péter mindent elkövetett, hogy jól szórakozzon a nagyérdemű, miként Incze József is a legjobb formáját hozta: emlékezetes marad minden színpadon töltött másodperce. Az is jó ötletnek bizonyult a rendezőtől – és Csengey Emőke jelmeztervezőtől –, hogy az isteni alakkal megáldott Németh Borbálából egyre többet láthatott a közönség. Színészi alakításával szintén elégedettek lehetünk, miként Ozsgyáni Mihályéval is.

Tanulságos befejezés

A Páratlan páros befejezése igencsak tanulságos: a sok füllentés után az igazságot már senki nem hiszi el. Úgy érezzük, nem a két felügyelő (Bálint Péter és Zsolnay András) – egyébiránt végig eltalált – játékán múlott, hogy minden igyekezet ellenére ez az utolsó jelenet összességében kissé tompára, felemásra sikeredett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akarásból jelest érdemel az MTE

Tovább olvasom