Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Vidám lesz a KÉSZ-koncert

Vidám komolyzene. Ez lesz a műsoron a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) győri szervezetének idei jótékony célú koncertjén szombaton (november 23.). – Van ok a vidámságra? – kérdeztük dr. Lanczendorfer Erzsébetet.
Pokorni Zoltán
– A Krisztus-hívő ember hitéből fakadóan vidám lelkületű, örömöt hirdet – szögezi le az elnök asszony.

– Nem oktalan ez az öröm?
– A világban semmi sem történik ok nélkül. Mindennek oka és célja van. A keresztény ember eszerint szemléli és értékeli a számára pillanatnyilag nem előnyösnek tűnő helyzeteket is. Okunk van az örömre azért is, mert jubileumot ünneplünk: immáron tizedik alkalommal rendezhetjük meg koncertünket. Állandó védnökünk dr. Pápai Lajos megyés püspök.

– Mi lesz a műsor?
– Két részből áll a koncert, az elsőben egy Rossini-nyitány hangzik el, majd megnyitóbeszédet mond dr. Antall Józsefné, az est fővédnöke, utána tréfás Mozart-, Schröder-, Poldini-darabok következnek. A második részben átadjuk a Győri Nemzeti Színházért – KÉSZ Alapítvány díjait, majd ismét Rossini-, Mozart-, Donizetti- és Johann Strauss-művek lesznek műsoron. A szólisták között Óhegyi Filorettit, Bede Fazekas Csabát, Szüle Tamást köszönthetjük, közreműködik Korcsmáros György és a Győri Filharmonikus Zenekar. Vezényel Medveczky Ádám. Valamennyien ingyen vállalták a fellépést a jótékony cél érdekében.

– Mi is az a jótékony cél?
– A Győri Nemzeti Színházért – KÉSZ Alapítvány az idei díjazottakkal együtt már huszonkét Szent István-díj átadásával ösztönözte a kiváló helyi művészek teljesítményét. Alapító vagyona 1994-ben 215 ezer forint volt, ma 4,8 millióról tudunk elszámolni, ebből 2 millió 320 ezret nyújthattunk át a művészeknek. Az idei bevételt nem számítva az alapítványnak 2,5 millió forint vagyona van értékpapírban. Tavaly óta támogatásaink ösztöndíjjal is kiegészültek.

– Ki lesz az idei díszvendég?
– Pokorni Zoltán volt oktatási miniszter.

– Van-e még jegy a koncertre?
– Korlátozott számban még kapható belépőjegy a színház szervezési irodáján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végre gazdára lelt a Napster

A CD-író szoftvereket gyártó Roxio vásárolja meg a Napstert 5 millió dollárért… Tovább olvasom