Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Vevőcsalogató árzuhanás

Folytatás az 1. oldalról.

A vásárlók zömében jól járnak, hiszen nem biztos, hogy 43 ezer forintot kiadnának egy télikabátra, amikor megvehetik 30 ezer forintért is.
Volt női csizma, amit most 19.900 forint helyett 9900-ért meg lehetett venni. Egy biztos: a 35 ezer forintos bakancsért még 30 ezerért sem nagyon kapkodtak.
Az egyik bevásárlóközpontban található butikban szoknyát hirdetett a tábla 9900 helyett 4900-ért, az olcsóbb 2500-ról volt leszállítva 1750-re. Máshol férfinadrágokat kínáltak fél áron, 2300 és 5000 forint között.
Az egyik sportáruházban szinte minden akciós volt, 20–70 százalék között kínálták a portékát. Egy márkás melegítő fölött tábla hirdette: 19.900 helyett 9900 forintba kerül.
– Mi a karácsonyra kapott pénzt költjük el, így legalább megvehetjük, amire vágytunk, de teljes áron sokba került volna. Most meg tudom venni a márkás pulóvert is a szoknya mellé. S nem mindegy, hogy egy áráért kettőt kapok – jegyezte meg kérdésünkre vidáman Sághy Mónika, barátnője, Horváth Fanni pedig helyeselt:
– Én csizmát vettem tizenhatezer helyett nyolcezerért, s remélem, lesz még tél az idén. De jövőre is divatos marad – így a barátnő.
Az egyik nagy butik vezetője az árzuhanással kapcsolatban megjegyezte:
– Az akciókat többen már karácsony előtt elkezdték. Nem csoda, hiszen ez a tél nagyon meleg volt idáig, kevés meleg ruhát vettek az emberek. Akciózás nélkül a bolt nyakán maradna a választékbővítés miatt felhalmozott készlet, aminek a raktározása drága. A kereskedők inkább olcsóbban adják el az árut, s a pénzt az új kollekcióra fordíthatjuk.
A kereskedő azt is hozzátette, hogy senki sem tavasszal akarja megvenni a télikabátot, a bakancsot vagy a csizmát. Akkor már a nyári kínálatot keresik a vevők.
Egy másik kereskedő két oldalról közelítette meg a kérdést. Szerinte egyrészt a vevők kiköltekeznek az ünnepekre, így januárban mindig alacsonyabb a forgalom. Ugyanakkor az eladók viselkedésétől, hozzáállásától is függ, hogy a vásárló a pangó időszakban is felkeresi-e őket. Szerényen fizetett, nyűgös eladókkal nem lehet forgalmat csinálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Él a kiárusítások adta lehetőségekkel?

Tovább olvasom