Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Vetkőzőshow

Ami ebből a témából kiaknázható volt, azt megtette a bulvársajtó. Előbányászták a leendő kormányszóvivőről eddig megjelent összes fotót. Találtak bugyisat, melltartósat, melltartó nélkülit, kirakták a címlapra, növelték az eladást, úgy, ahogy kell. Jól tették.

Kíváncsi vagyok, mi jöhet még? Ha a tévék nézettséget, a kormány meg népszerqséget akar növelni, vajon meddig mennek el? Elmennek-e addig, mint néhány tengerentúli csatorna? Ahol a bemondó hölgyek igazi vetkőzőshow-t varázsolnak egy szimpla időjárás-jelentésből. Beborul? Sebaj! És már gombolják is ki a blúzukat. Eső lesz? Na és! Már pattan is a melltartó. Sütni fog a nap? Hadd érjék minden kényes helyen a simogató sugarak!
Előre látom, ahogy az új szóvivő bejelenti az újabb reformmegszorításokat – amikre állítólag már nem lesz szükség. Jön az új ingatlanadó? Semmi baj! És már bújik is ki a szoknyájából. Több lesz az szja? Kit érdekel! És már hengergeti is lábáról a csipkés harisnyát a sejtelmesen megvilágított tonettszéken. És a nép már várja is az újabb reformokat, hogy a vetkőzőszám végre a csúcspontjához érjen.
Előre látom az ellenzéket, ahogy kirohan Brüsszelbe és beárulja a kormányt a felháborító viselkedésért. És előre látom a kormányfőt, aki tekintélyes külföldi lapoknak nyilatkozik a maradi, „prqdmagyar” ellenzékről.
Persze, ez biztosan nem lesz így. Nem kell ahhoz szóvivői vetkőzőshow, hogy kormányon lévők és ellenzékiek egymást árulják be Brüsszelben, hogy egymást járassák le tekintélyes világlapok hasábjain. Nagy rutinjuk van már gáncsoskodásban, egymás gyalázásában enélkül is.
Istenem, ha ezeket az energiákat közösen az ország javára fordítanák, már mennyivel jobban élhetnénk. De ez ugyanolyan valószínqtlen, mint hogy sztriptízbe kezdjen az új kormányszóvivő az első nemzetközi sajtótájékoztatón.
Spontán „vetkőzőshow-k” azért persze lesznek. Nézhetjük egymást, ahogy a számlák, hitelek kifizetése után egyszer csak kivillan csupasz alfelünk a nadrágból. Mert, mint megtudhattuk a legújabb felmérésékből, a politikusok ugyan még ma is jól élnek, de ez már korántsem mondható el sajnos egy átlag magyarról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rákgyógyítás, egyénre szabottan

A genetikai program, melyet az osztódás során továbbad az utódsejteknek, már nem ugyanaz, mint az eredeti – mondja dr. Haracska Lajos, az MTA Szegedi Biológiai Központjának főmunkatársa, a rákkutatással foglalkozó mutagenezis- és karcinogenezis-csoport vezetője. A sejt elveszti kontrollját, elkezd korlátlanul szaporodni, túlnövi a többi sejtet – s ez már maga a rákos folyamat. Tovább olvasom