Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Vetélkedő az olvasás öröméért Fertőszéplakon

A fertőszéplaki iskolában nemrég rendezték meg a Jonatán Könyvmoly-galaxis irodalmi vetélkedőt. A Kisalföld többször híradást adott a faluról, az iskolamegtartást célzó kezdeményezésről, miszerint az ország különböző részeiről vártak többgyermekes családokat, hogy az oktatási intézmény megfelelő létszámmal fennmaradhasson.
Fertőszéplakon megrendezték a Jonatán Könyvmoly-galaxis versenyt. Már hetekkel korábban az iskola összes diákja könyvet olvasott tízpercekben, otthon, iskola után. Verset, dalt írtak, plakátot, kitqzőt készítettek. A 8–10 fős csapatok hasonló öltözéket, egységes külső jelzést találtak ki, amivel összetartozásukat érzékeltették. Saját készítésq pólókban, nyakkendőkben, hasonló frizurával, illetve indiánokként jelentek meg. Az egyes bolygók, állomások helyszínei is különlegesek voltak: az iskola aulájából (a Földről) indulva a Fertő-táj Világörökség Információs Irodájában felkeresték a Mutogató, a Reklámozó bolygót, ahol a búbos kemence mellett oldották meg az Activity-feladatokat. A Hősök ligetében és a Széchényi-kastélyban túljutottak az Apro-pó, a Citáló és a Bogozó bolygón, végül az óvodában a legkisebbek buzdítása mellett igazították ki a lódításokat.
Az immáron harmadszor megrendezett irodalmi vetélkedő most is meghozta eredményét, hiszen az olvasás kiszorította a számítógépet és a televíziót. Ha kis időre is, de megtörtént a csoda, az olvasás örömének csodája. A győztes ApaCsajok szerint a verseny nagy „buli” volt, a csapatszellem segítette győzelemre őket.
Az irodalmi nap sikerének hangulatát emelte az a tény, hogy ezen a napon Herbst Rebeka személyesen is átvehette Győrben a Zrínyi-matematikaversenyen való eredményes szerepléséért az oklevelet és a megérdemelt jutalmat.

Néhány vélemény a tanulóktól

„ Nemrég jöttem ebbe az iskolába. Az előző iskolámban még hasonló sem volt. Tetszett, hogy a falut körbejártuk, és megismertem a főbb nevezetességeket is.”
„ Nekem azért tetszett, mert ilyenkor az egész iskola együtt van.”
„ Jót mulattunk, együtt írtunk verseket és énekeket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepte a március közepi havazás?

Tovább olvasom