Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Vesztegetés vádja miatt áll bíróság előtt két határrendész Szabolcsban

Hivatalos személy által, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntettével vádol az ügyészség két határrendészt, akik a gyanú szerint csempészeknek segítettek abban, hogy azok cigarettaszállítmányokat juttassanak át a határon.

Az ügynek a két tiszthelyettesen kívül további öt vádlottja van. A vádirat szerint a harmad- és a negyedrendű vádlott szervezte a dohányáru átcsempészését és kereskedelmét a zöldhatáron keresztül, míg bűntársaik a csempészáru szállításában és rakodásában, illetve a határőrök figyelésében vettek részt - közölte Nyakó Zsuzsanna.

A gyanú szerint a bűnbanda már 2007. augusztus 14-én határőri segítséget keresett a csempészethez, ám ekkor még nem jártak sikerrel.

Ennek ellenére a vádlottak éjszaka a Tiszán keresztül 3.600 karton, ukrán eredetű cigarettát csempésztek be az ország területére.

Az akciót másnap megismételték, amikor a két rendőr törzsőrmester volt szolgálatban. Este az ötöd- és a hatodrendű vádlott megkereste a rendőröket és pénzt ajánlott nekik. Cserébe azt kérték tőlük, hogy árulják el a szolgálatuk helyszíneire és időpontjára vonatkozó, s a határőrizettel kapcsolatos - szolgálati titoknak minősített - adatokat. Ennek alapján vált ismertté a többi vádlott számára, hogy a csempészetre hol és mikortól nyílik lehetőség.

A szóvivő elmondta: az eddig megtartott tárgyalásokon a vádlottak tagadták a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését. A bíróság az ügyben a tanúk meghallgatása után a vádlottak közötti telefonbeszélgetések hanganyagát is meghallgatta. Mint azt Nyakó Zsuzsanna hozzátette, szükségessé vált igazságügyi hangszakértő kirendelése, mert a vádlottak állítása szerint a hangfelvételen nem az ő hangjuk hallható.

Az ügyben október 12-én tart újabb tárgyalást a szabolcsi bíróság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult a PSZÁF fogyasztóvédelmi stratégiája

A fogyasztóvédelem ezután sokkal nagyobb súlyt kap a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete… Tovább olvasom