Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Vesztegetés miatt letartóztattak egy ajkai adóellenőrt: milliók a pénztárcában, és a számlán

Vesztegetés alapos gyanúja miatt a rendőrség őrizetbe vett, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett egy ajkai adóellenőrt.
A férfi Ajkán és a város környékén lakó egyéni vállalkozások részére titkoltan könyvelői munkát végzett. Az adóellenőrnek a munkakörénél fogva információi voltak arról, melyek az adóhatóság ellenőrzési szempontjai és céljai, továbbá hol és mikor lesz ellenőrzés.

A bizalmas információk egyrészt a férfi ügyfélköre bővüléséhez vezettek, másrészt az ügyfelei alapozhattak arra, hogy szabálytalanság esetén az adóellenőr védelmet, előnyt jelent számukra.

Az adóellenőr a lakásán működtette titokban a könyvelői irodát - a házkutatáskor több cég iratait foglalták le -, s a "feketén" végzett könyvelések által jogtalan díjazásban részesült.

A férfi jogtalan előnyt fogadott el, s a hivatali kötelességének megszegése, valamint a hivatali helyzetével való visszaélés megalapozza a vesztegetés bűntettének gyanúját.

Tájékoztatása szerint az ajkai családi házban tartott házkutatás során - túl a nagy mennyiségű céges iratok lefoglalásán - az is bebizonyosodott, hogy a férfi nagy jövedelemre tett szert; a pénztárcájából egymillió forint került elő (ezt a rendőrség lefoglalta), a bankszámláin pedig több millió forintot helyezett el, illetve 20 ezer eurót is.

A sajtóreferens közölte: a rendőrség lefoglalta a férfi sok tízmillió forintot érő ingatlan- és ingó vagyonát is - egy családi házat, valamint egy Mercedes gépkocsit -, s indítványt tett az ügyészségnek mindezek zár alá vételére.

A megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályának nyomozói az ügyben további öt gyanúsítottat (az zugkönyvelői iroda ügyfeleit) is kihallgattak - tette hozzá a sajtóreferens.

Az ellenőr munkaviszonyát az adóhatóságnál még a rendőrségi házkutatási akció előtt saját kérésére megszüntették - mondta Frankó Marianna.

Olvasóink írták

  • 1. jóhatudod 2011. április 21. 15:18
    „ha a belső ellenőrzés rendesen végezné a munkáját nem tudnának egymásnak falazni ! Igaz akkor nagyonkevés adóellenőr maradna a hivatalban !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A posta épületének csapódott az autó: részeg sofőr vezetett

Egy posta épületének csapódott egy személygépkocsi csütörtökön kora hajnalban Siófokon; a sofőr… Tovább olvasom